Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille pussycat konyhájából

Ratatouille pussycat konyhájából
Ratatouille pussycat konyhájából
125 perc / előkészület: 35 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A televízióban a "French Food Safari" műsorában Guillaume Brahimi nevű, dél-franciaországi híres mesterszakács mutatta be ezt az ételt. Megpróbáltam a lehető legpontosabban leutánozni az elkészítését. Finom is lett. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi főételként ettük, frissen sült házi kenyérrel, de lehet köretként is kínálni különböző húsételekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előveszünk egy lábast és egy mélyebb serpenyőt vagy wokot.
  2. A padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy szűrőbe téve besózzuk, elkeverjük, hagyjuk 10 percig, hogy kieressze a levét, majd a csap alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. A cukkinit szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát, a paprikákat szintén felkockázzuk.
  4. A fokhagymát csak a nagy késsel ellapítjuk.
  5. A serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, és a lecsöpögött padlizsánt beletesszük, borsozzuk (sózni már nem kell), rádobunk 2 gerezd ellapított fokhagymát. Csak pár percig sütjük, és az egészet beleborítjuk a lábosba, amit kikészítettünk (az első pontban).
  6. A serpenyőben újabb 2 ek olajat öntünk, és beletesszük a cukkinit, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. Rádobjuk a következő 2 gerezd fokhagymát, és ezt is sütjük pár percig, majd beleborítjuk a lábosba a padlizsánhoz.
  7. Most a hagyma és a paprikák következnek, szintén só, bors, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma. Ha megsült, ezt is a többihez keverjük, majd rátesszük a paradicsomot és a paradicsomszószt. 
  8. Ezt jól elkeverjük, és 1,5 óra hosszat főzzük alacsony lángon. 
  9. Most a bazsalikomot (nálam petrezselyem) rátépkedjük, és tálalhatunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 696
elküldve: 3
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eredeti Ratatouille, francia lecsó, cukkinis-padlizsános lecsó, francia lecsó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

210
padlizsán 1 nagy db
cukkini 1 nagy db
vöröshagyma 2 közepes fej
zöld kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
konzerv paradicsom 80 dkg
paradicsomszósz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
rozmaring 1 tk
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 0.5 marék
napraforgó olaj 4 ek