Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille tepsiben sütve

Ratatouille tepsiben sütve
Ratatouille tepsiben sütve
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ratatouille (ratatui) padlizsánból és más zöldségekből készülő francia egytálétel, nevezik mediterrán vagy francia lecsónak is. Gyorsan elkészíthető, tepsiben kényelmesebb, mert mellette más tevékenység is elvégezhető. Tálalható önmagában, tésztákkal, ropogós házi kenyerekkel, de húsok mellé is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőtálba tesszük a cikkekre vágott hagymát, vastag szelet padlizsánt, cukkinit, a nagyobb darabokra vágott paprikákat.
  2. Hozzáadjuk a sót, borsot, meglocsoljuk olajjal.
  3. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és az aprított friss bazsalikomot.
  4. Még kb. 10-15 percig sütjük, roppanósan szaftosra.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 174
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mediterrán lecsó, francia lecsó, ratatui, padlizsános lecsó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

112
lila hagyma 1 közepes db
padlizsán 1 db
cukkini 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
napraforgó olaj 1 ek
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint