Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rava Upma bonyolultabban

Rava Upma bonyolultabban
Rava Upma bonyolultabban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az upma dél-indiai reggeli, ezer és egy variációval. A szó jelentése "sós liszt", bár a leggyakrabban grízzel, búzadarával (suji vagy rava) készítik. A leírt receptből azt hagyunk ki, amit akarunk, azt teszünk hozzá, amit akarunk. Elkészíthető kuszkuszból, kukoricadarából, Vermicelli tésztából, durumlisztből, rizsből, tarhonyából, tápiókából és ki tudja, mit hagyok ki éppen. Kísérletezőkedvűeknek ideális talaj.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk meg a búzadarát, és tegyük félre egy tálkában.
  2. Az olajban pattogtassuk ki a magvakat, majd tegyük bele a mogyorót, a lencsét, a csilit és a curryleveleket. Hagyjuk, hogy kicsit megpiruljanak.
  3. Adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát. Pirítsuk üvegesre.
  4. Adjuk hozzá a zöldséget és a vizet, forraljuk fel.
  5. Amikor a víz felforrt, adjuk hozzá a búzadarát. Lassan adagoljuk, hogy elkerüljük a csomókat. Adjuk hozzá a sót (a kurkumát és a csiliport, illetve egyéb fűszereket).
  6. Várjuk meg, míg a víz felszívódik, majd vegyük le a gázról.
  7. Szórjuk meg a kókusszal, locsoljuk meg a citromlével, és kész is! Ízlés szerint a kókuszt is megpiríthatjuk, rendkívül jó illata lesz tőle!
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 187
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Patnaik Katalin

Mióta szakács: 2012.09.05.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

suji upma, rava upma, uppama, uppuma, uppittu, Kharabath, Rulanv

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2012-09-13 22:13

Nos, ma került sor rá, hogy kipróbálhassam végre :)
Kuszkusszal készítettem, mert mostanában szinte minden este azt eszem vacsorára. A fűszereket és a diót is csak óvatosan mertem adagolni, amit utólag meg is bántam, legközelebb bátrabban szórom majd a hozzávalókat, de így is olyan ízorgia volt, elfogyott az utolsó morzsáig, az a bizonyos legközelebb pedig biztosan holnap este lesz! Ha legközelebb vendégeket hívok akkor elkápráztatom majd őket ezzel a különleges finomsággal, amit biztosan nem kóstoltak még, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Ezer köszönet ezért a receptért. :)

patnaikkatalin
Patnaik Katalin / patnaikkatalin Mon, 2012-09-17 12:51

Nagyon örülök, hogy ekkora sikere lett! Kuszkusszal még nem próbáltam (igazából fogalmam sincs milyen ize van, életemben nem ettem még...), úgyhogy ha legközelebb látok a boltban, mindenképpen veszek és kipróbáljuk!

libaláb
libaláb Wed, 2012-09-12 10:54

Nyam-nyam, gyakorlatilag nyáladztam, amíg olvastam a receptet, okvetlenül el fogom készíteni a közeljövőben, bár biztosan vacsora lesz belőle, nem reggeli, de nem az a lényeg.. :)

623
napraforgó olaj 2 ek
római kömény 1 kávéskanál
mustármag 1 kk
curry levél 4 db
lencse 2 dkg
törökmogyoró 2 dkg
chili 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
gyömbér 1 cm
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
kókuszreszelék 3 ek
citromlé 2 ek
búzadara 200 g
0 ízlés szerint
víz 400 ml
kurkuma 0.5 kk