Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara crumble

Rebarbara crumble
Rebarbara crumble
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rebarbara még egyszer! És még jön! :) Már ettem korábban ezzel a remek gyümölccsel töltött crumble-t is, mely persze tavasszal hódít, szemben az őszi-téli almással. Nem túl bonyolult recept, eredetileg a nagy-britanniai Mesterszakács (Masterchef) egyik zsűritagja, Greg Wallace jegyzi. A morzsát én azonban jobban szeretem ilyen kis mennyiségben, Jamie Oliver receptje szerint.

hozzávalók / 4 adag

A rebarbarához

A morzsához

ajánlat

Vaníliafagyi a legjobb, de valami mindenképp kell mellé. Sodó, tejszín, de minimum joghurt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk és 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk.
  2. A cukorral és az alhohollal lefedve puhára pároljuk. Óvatosan, nagyon kell figyelni, mert egy bizonyos pont után a rebarbara szálakra esik szét.
  3. A morzsához a lisztet és a zabpelyhet elkeverjük, majd a vajjal nagyobbacska darabkákká ("crumble"-állagúvá) morzsoljuk össze őket. Hozzáadjuk a cukrot is.
  4. Tálba öntjük a rebarbarát, megszórjuk a morzsával, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a crumble-t.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 906
elküldve: 0
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás rebarbara, rebarbara morzsatetővel, sült rebarbara

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malna58
malna58 Sat, 2014-04-26 10:23

én is készítem(legutóbb pár epret is beledobtam..)mindennel ami "jön" de miért kéne 40 percig sütni?
A vajas morzsa 10-15 perc alat megsül, megpirul.. Nemde?
A zabpelyhes másképp viselkedik?
Üdv

magyarsi
magyarsi Mon, 2012-10-01 11:34

Nagyon finom süti, többször elkészítettem már. Köszönöm a receptet.

312
rebarbara 1 kg
cukor 10 dkg
desszertbor 4 ek
finomliszt 35 g
zabpehely 35 g
vaj 35 g
cukor 25 g