Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbara jam meggyel

Rebarbara jam meggyel
Rebarbara jam meggyel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rebarbarát, és elhatároztam, hogy lekvárt főzök belőle. A meggyel még finomabb lett. Sütibe vagy kenyérre kenve mennyei.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, két végét levágjuk, megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Feltesszük főni a meggyel, a levével, a cukorral és a fűszerekkel. A narancshéjat is beletesszük, de kb. 10 perc múlva kivesszük, nehogy keserű legyen a lekvárunk.
  3. A többit főzzük, időnként megkeverve kb. 45 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik. 
  4. Sterilizált üvegbe töltjük, és lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, amíg ki nem hűl.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rebarbara jam, lekvár, meggyes rebarbaralekvár

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Fri, 2013-04-19 23:43

Szia Vera! Én még soha nem ettem rebarbarát. Azt hallottam, hogy olyan íze van mint az egresnek. Itt nem nagyon lehet kapni. Ahol meg van nagyon drága. Tavaly vetettem magról. Most akarom szét ültetni, 10 cm nagyok lehetnek. Nem tudom idén tudok-e már szedni belőle. Mit lehet még készíteni belőle? Gondoltam mártást biztos lehet, mint az egresből. Ha van recepted légy szíves tedd fel. Puszi Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-04-20 08:26

Szia Angela! A rebarbara egy kisse savanykas, ugyhogy kell hozza eleg cukor, de akkor finom. Sutemenyekbe, vagy szosznak szoktam kesziteni, most eloszor foztem belole lekvart. A termesztese allitolag nem nehez, ha mar egyszer megerosodik akkor konnyen szaporodik. En meg nem termesztettem, csak igy hallottam. Probaltam en is kerteszkedni, de rajottem, hogy az nem nekem valo hobby. Ha martast fozol belole, akkor keverheted almaval, vagy mas gyumolccsel. Levest is fozhetsz, vagy barmit amihez gyumolcsot tennel. Puszi Vera

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-02-06 09:41

Kedves Hölgyeim!
A tavalyi gyümölcsidényben fekete ribizlivel és málnával házasítottam össze a rebarbarát. Igazi cukormentes szerelmi háromszög lett az eredménye. Az idén is fogok így rebarbarát eltenni , de a meggyes kivitelt is ki fogom próbálni
Mindenkinek jó tervezgetést és sütés- főzést kívánok :
Zoli

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-06 10:33

Kedves Zoli! Koszonom a hozzaszolast es az igazi "gentleman"-i megszolitast. A malna es feketeribizli is egy jo hazassag lehet, hat meg hozza a rebarbara....kesz siker!!! Neked is jo sutest-fozest kivanok:
Udv. Veronika

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-02-06 12:21

Kedves Veronika !
Köszönöm. A receptet még tavaly feltettem, így megtalálhatod nálam.
Zoli

sziszu
sziszu Tue, 2013-02-05 09:01

Csak helyeselni tudom az előttem szólót, tényleg nagyszerű az ötlet!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-05 08:58

Szia Csukapajti, tudod mi jutott eszembe a grízes receptedrõl? Hogy Te beleteszed az egyszerûbe a nagyszerût!!! Na, ez itt fent is egy ilyen recept! Én se vagyok oda a rebarbaráért, de ez a párosítás nagyszerû! És a fotóid szépen bemutatják az ételt :) A storyjaidat is szeretem olvasni; egyszerû, de lélek-melengetõ :)
Na, "asszem" elég a dícséretbõl, mert a fejedbe száll!!! puszi, Torma :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-05 09:12

Edes, Draga Tormikam! Ez tenyleg eleg dicseret ahhoz, hogy a fejembe szaljon, majd vigyazok, hogy meg ne artson. Egyebkent, ahogy mar maskor is emlitettem, en nem vagyok hive a komplikalt etelek elkeszitesehez. Szeretem, ha egyszeru, de finom. Koszonom a dicseretet, de mar kezd gozologni a fejem:) Puszi, Csuka pajtas

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-05 22:40

"Tecikk" a Tormika becenév; sokat kitaláltak mar nekem, de ezt meg nem! Puszi, Tormika :)
Ui: kidobták a Valentin borkorcsolyamat; tünci rágcsálnivalo darabokat sütöttem, haha!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-05 09:00

Hoppá, bocs, Te szereted a rebarbarát! Nem baj, a többi stimmel a válaszban :)

130
rebarbara 40 dkg
cukor 35 dkg
meggybefőtt 20 dkg
fahéj 1 db
szegfűszeg 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert