Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakrémes piskóta

Rebarbarakrémes piskóta
Rebarbarakrémes piskóta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejszínhab helyett a tetejére kenhetünk gőz felett felvert tojásfehérje habot. A krémet citromhéjjal ízesíthetjük.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojásfehérjéből a cukor és a vaníliás cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet visszakapcsoljuk egyesre, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, a 3 ek olajat, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet.
  2. A gyümölcspite sütőt vastagon kikenjük vajjal, főleg a redőket, liszttel megszórjuk, majd a tésztát beleöntjük, és elsimítjuk. Kb. 15 perc alatt megsütjük. A rebarbarát meghámozzuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, rászórjuk a 15 dkg cukrot, és 2-3 ek vízzel pár perc alatt összefőzzük.
  3. A pudingporból, vízből és a 6 ek cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, összevegyítjük a rebarbarával, langyosra hűtjük, és a kiborított tészta mélyedésébe öntjük. Elsimítjuk, ha kihűlt a krém, még hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  4. A tetejét tejszínhabbal megkenjük, de anélkül is finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 29 cm cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 440
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarás torta, rebarbarakrémes torta, piskóta rebarbarakrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kkata200
Katca / kkata200 Tue, 2014-06-03 10:40

Nagyon gusztusosnak tűnik a torta, csak én a receptből hiányolom a sütőport. A nélkül is szépen feljön a tészta? Mindenképp el fogom készíteni a napokban!

481
tojásfehérje 4 db
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
rebarbara 35 dkg
cukor 15 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
víz 6 dl
cukor 6 ek
tejszínhab por 4.8 dkg
tej 1.5 dl