Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarakrémleves karamellizált eperrel

Rebarbarakrémleves karamellizált eperrel
Rebarbarakrémleves karamellizált eperrel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég volt már gyümölcsleves, gondoltam megpróbálok rebarbarából készíteni. Amit találtam, egyik sem tetszett, így megalkottam a saját variációmat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eperszemek helyett habgaluskát is készíthetünk levesbetét gyanánt, végül is az a lényeg, hogy a rebarbara savanykás ízét valami édessel ellensúlyozzuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, leszárazzuk az epret, és félretesszük.
  2. A rebarbarát meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd feltesszük főni 8 dl vízben. Addig főzzük, míg szét nem megy (pár perc).
  3. Ezt követően 5 ek cukorral és 1 tk vanília aromával ízesítjük. Mikor hűlt, beledobunk 1 marék (6-8 szem) epret, épp csak a színe kedvéért, ekkor az eperíz még kevéssé fog érződni rajta. A cél ugyanis, hogy maga a leves megőrizze a rebarbaraízt.
  4. Botmixer segítségével pürésítjük a levest.
  5. 1 tk étkezési keményítőt elkeverünk 1 pohár natúr joghurtban, a levesbe öntjük, majd egyet forralunk rajta, hogy sűrűsödjön, és még krémesebb állagú legyen.
  6. Egy másik edénybe beledobjuk a maradék epreket, megszórjuk 1 ek cukorral, folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg rákaramellizálódik az eperre, és kevés levet enged.
  7. A levest jól behűtve, levesbetétként a karamellbevonatos eperrel, és annak levével meglocsolva tálaljuk. (Éppen ezért nem volt baj, ha levesünket kicsit savanyúbbra hagytuk, hiszen ezzel egy plusz édes íz kerül bele.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 316
elküldve: 7
receptkönyvben: 116
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

eper-rebarbara krémleves, rebarbaraleves eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

111
rebarbara 30 dkg
víz 8 dl
cukor 6 ek
vaníliaaroma 5 ml
joghurt 150 g
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
eper 15 dkg