Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás-articsókás pite

Rebarbarás-articsókás pite
Rebarbarás-articsókás pite
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész azzal kezdődött, hogy erős felindulásból vettem két articsókát, aztán jött az ötlet, hátha összebarátkoznak a rebarbarával.
Az articsóka tisztítására itt egy remek kis útmutató, képekkel.
Gonosz egy növény ez az articsóka, mert igencsak meg kell érte küzdeni, nyerünk egy jó nagy szemétkupacot két kis darabkáért cserébe...:), de megéri! Igazi ínyencség.
Így utólag bevallva, merész ötlet volt az articsókát süteménybe tenni (eddig csak sósan ettem, salátában, pizzafeltétként, stb.), de mivel sosem rettentem vissza az ilyesmitől, kipróbáltam. Működött. Egy morzsa sem maradt belőle.
A családomon teszteltem:
1. anyukámnak nagyon ízlett, hogy a rebarbara savanykás, az articsóka pikáns, mindezt egy süteményben egyesítve...
2. apukám szerint "újszerű" :) - ő mindenre ezt mondja, ami szokatlan a számára
3. a párom kért még egy szeletet (ez nála nagy elismerés)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az articsókát tisztítjuk, a szívrészét kisebb darabokra vágjuk, majd azonnal citromos vízbe dobjuk, mert nagyon gyorsan megbarnul.
  2. A rebarbarát megmossuk, fejrészét és a szárának az alsó, fás részét levágjuk, majd kb. 1,5 cm-es csinos kis darabokra vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük: 160 fokra (légkeverés), vagy 180 fokra (gázsütő).
  4. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, és egy 26 cm-es kivajazott tortaformában vagy jó magas peremű pitetálban eloszlatjuk.
  5. A tészta tetején elrendezzük a rebarbarát és az articsókát, majd 35 percig sütjük a sütő 2. rácsán.
  6. Egy tálban elkeverjük a tejfölt, 2 tojást, cukrot, tejszínt, majd 35 perc múlva ráöntjük a torta tetejére és további 30 percig sütjük. Ezalatt a tejszínes "sodónk" is szépen megsül.
  7. A még forró pitét megszórjuk 2 ek barnacukorral. (Elhagyható.)
  8. Lehűtve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
vaj 7.5 dkg
barna cukor 15 dkg
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
étkezési keményítő 5 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 1 ek
rebarbara 400 g
articsóka 2 közepes db
tojás 2 db
tejföl 2 ek
habtejszín 2 dl
barna cukor 2 ek