Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás eperlekvár 2.

Rebarbarás eperlekvár 2.
Rebarbarás eperlekvár 2.
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 leforrázott ujj és a sikerélmény, hogy ez sem nagy ördöngősség:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ez epret megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A rebarbarát "meghámozzuk", majd kb. ujjnyi vastagra daraboljuk.
  3. A gyümölcsöket egy nagy lábosba tesszük, majd botmixerrel kissé összeturmixoljuk (annyira, hogy azért madarjanak benne gyümölcsdarabok).
  4. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromsavat, és nagy lángon felforraljuk.
  5. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, ezalatt besűrűsödik.
  6. Ha kész, vízzel átöblített üvegekbe kanalazzuk, majd miután lezártuk, 5 percre a tetejükre fordítjuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem rebarbarával, eperlekvár rebarbarával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Sun, 2013-06-02 18:36

Én nem zselésítettem, csak jól összefőztem. Nagyon finom, pikáns lett a lekvár, köszönöm a receptet!

asztika
asztika / asztika Thu, 2012-05-10 16:05

Szia, én is próbálkoznék hasonló lekvárral, de még sosem használtam rebarbarát. Azt hogyan kell tiszítani?

vikki
vikki / vikki Thu, 2012-05-10 17:13

Szia!

A külső "héját" kell lehámozni a szárról, viszonylag könnyen le is jön.

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sat, 2012-02-25 23:56

Kedves Vikki!
Nagyon gusztának tűnik a recepted. Én is csináltam az ősszel rebarbara lekvárt,igaz nem kevertem semmi más ízzel. Ehhez kapcsolatos lenne a kérdésem, Az én lekvárom zöldes színű lett. Az íze azonban nagyon finom. Még is piros színű lekvárt szerettem volna, Neked az eper miatt lett ilyen szép piros?

Shephard
Shephard Fri, 2012-03-30 22:34

Bocsi, hogy válaszolok, de látom egy ideje nem kaptál választ, igen az epertől lett piros színű, a zöld vagy zöldessárga szín teljesen rendben van ha simán csak rebarbarát használsz, érdemes másik gyümölccsel keverni, mert akkor jön ki igazán az íze, ez nemcsak a lekvárra igaz, hanem a pitékre, panna cottákra..mindenre amibe rebarbara is kerül :)

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sat, 2012-03-31 18:45

Köszi,hogy válaszoltál! Nemrég vettem észre,hogy az ősszel áttelepített rebarbara szépen kihajtott. Már várom a betakarítást.

vikki
vikki / vikki Sun, 2012-04-01 09:57

Szia!

Így van, az epertől lett piros, bocsi a késői válaszért. Amit eper nélkül csináltam, az nekem is sárgás színű lett. De egyébként a rebarbara fajtájától függ, nálunk sajnos nem lehet sehol beszerezni azokat a szép pink színűeket amikből pirosas lekvár lesz (vagy legalábbis én eddig sajnos sehol se találtam belőle). De hamarosan újra szezonja lesz, én is már nagyon várom!:)

560
eper 800 g
rebarbara 400 g
befőzőcukor 500 g
citromsav 1 kávéskanál