Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás-epres pite

Rebarbarás-epres pite
Rebarbarás-epres pite
115 perc / előkészület: 30 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kolléganőm kitalálta, hogy csináljunk valami rebarbarás sütit, így egy kis keresgélés után megszületett ez a sütemény. 

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a sót és a krémsajtot keverjük el, majd adjuk hozzá a vajat, és gyúrjuk tésztává.
  2. Adjuk a tésztához az tejszínt és az ecetet, majd gyúrjuk jól át a tésztát. Ha úgy érezzük, egy pici lisztet tehetünk még hozzá.
  3. Tegyük a tésztát egy fóliába, és fél órára mehet a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
  4. Ha letelt a fél óra, akkor kivesszük a tésztát, 2/3-ad 1/3-ad arányba kettévágjuk, és elsőnek a nagyobb darabot nyújtjuk ki lisztezett deszkán, vagy fólia között.
  5. A kinyújtott tésztát beletesszük az edénybe úgy, hogy a falára is felérjen. Néhány helyen villával megszurkáljuk.

Töltelék

  1. A megmosott és feldarabolt epret, rebarbarát egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromnak a levét és lereszelt héját, a keményítőt, és keverjük el az egészet.
  2. A tölteléket öntsük rá a tésztára, egyengessük el rajta, majd pedig a megmaradt tésztát is tegyük a tetejére. Kinyújtjuk, és vagy rátesszük egyben, vagy pedig csíkokra vágjuk, és úgy helyezzük rá.
  3. A tészta szélét igazítsuk el, hogy szép egyenletes legyen, majd kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg cukorral, és mehet is a sütőbe.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 2 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrikaa

Mióta szakács: 2014.10.29.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarás eper pite, epres rebarbarás lepény, epres rebarbarás rácsos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madzsid
Anyanya / madzsid Fri, 2015-05-29 21:55

Szia, köszönöm a gyors választ. Bevallom, tegnap megsütöttem a pitét, de én pároltam egy kicsit a rebarbarát, így viszont olyan főzelék állagú lett a töltelék. Mondjuk elfogyott így is. Legközelebb megpróbálom párolás nélkül, mert mindenkinek nagyon ízlett így is, csak hátha akkor jobban fog kinézni. :)

madzsid
Anyanya / madzsid Fri, 2015-05-29 15:23

A rebarbarát nem kell előtte megpárolni? Megpuhul sütés közben? Köszönöm a választ.

Nadrika87
Adrikaa / Nadrika87 Fri, 2015-05-29 16:58

Szia, a rebarbara tökéletesen megpuhul sütés közben, nem szükséges előpárolni! :)

983
finomliszt 280 g
sütőpor 1 csomag
1 kávéskanál
krémsajt 127 g
vaj 170 g
növényi tejszín 3 ek
almaecet 1 ek
eper 250 g
rebarbara 400 g
cukor 255 g
kukoricakeményítő 30 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert