Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás morzsás

Rebarbarás morzsás
Rebarbarás morzsás
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rebarbara megterem a kertemben. Valamelyik tv-n láttam ezt a recept, megtetszett és megpróbáltam megalkotni én is. Nekem és a férjemnek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A morzsa tésztához

A töltelékhez

Az alaptésztához

ajánlat

Tejszínhabbal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A morzsás tésztához

  1. Először a morzsatésztát készítjük el. Egy tálban összemorzsoljuk a lisztet, a vajat, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, ha elkészült, hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. Elkészítjük a rebarbarás tölteléket. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral, kevés vízzel megpároljuk, ha kész, félre tesszük a felhasználásig.

Az alaptésztához

  1. Következhet az alaptészta elkészítése. A vajat a cukorral és a 3 tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet majd simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük.
  2. Rátesszük az előzőleg elkészített rebarbarát, majd a hűtőből kivett morzsatésztát a tetejére morzsoljuk.180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x33x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 062
elküldve: 3
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sneerzsike

Mióta szakács: 2014.09.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny, Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbara töltelékes morzsás süti, rebarbarás cobbler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1249
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
sütőpor 1 kk
rebarbara 70 dkg
cukor 20 dkg
víz 0.5 dl
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 0.5 dl