Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás pikniksüti

Rebarbarás pikniksüti
Rebarbarás pikniksüti
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a kedves kis mini sütiket bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk. Most talán a rebarbara töltelék a legautentikusabb, de bármilyen más gyümölcs-tölteléket tehetünk a ropogós tésztába.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de ha az egyes lapokat félbehajtva töltjük, akkor dupla mennyiséget is készíthetünk. Ugyanakkor a tésztából vághatunk ki szögletes formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat is, ahogy jólesik.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára, vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Tisztítsuk meg a rebarbaraszárat, hámozzuk az almát, majd vágjuk kisebb kockákra őket.
  2. Egy kisebb edényben melegítsünk egy kanál vajat, erre dobjuk a gyümölcskockákat. Cukrozzuk, reszeljünk rá citromhéjat, facsarjuk bele a citrom felének levét, és adjuk hozzá a vaníliarúdból nyert friss magokat. Elég csak összemelegíteni, pár percig kavarni, karamellizálni a tölteléket, nem kell megfőzni.
  3. Ha elkészült, húzzuk le a gázról és hagyjuk kihűlni.

A süti összeállítása, sütése

  1. A tésztát nyújtás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, így könnyebb lesz nyújtani. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centisnél kicsit vékonyabbra, és kerek sütikiszúróval készítsünk lapocskákat belőle, a maradékot gyúrjuk össze, és tegyük félre a következő körre (egészen addig, ameddig el nem fogy a tészta, ismételjük a nyújtás, töltés, összeállítás, sütés fázisokat).
  3. A lapocskák felét töltsük meg a kihűlt töltelékkel, csak a közepükre tegyünk a rebarbarás keverékből. A tésztakorongok szélét kenjük meg felvert tojással, és helyezzünk rájuk egy másik lapot. A széleket nyomkodjuk össze mutató és hüvelykujjunk segítségével, így szép formát is kapnak, és a töltelék nem folyik ki a sütés alatt belőlük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az elkészült minipitéket, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk barna cukorral.
  5. Ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 20-25 percre sülni. Ha elkészültek, konyharuhával letakarva egy tálban hagyjuk kihűlni őket, így nem égeti meg a forró töltelék a szánkat és meg is puhulnak kissé. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 153
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes pikniksüti, almás-rebarbarás tortácska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-07-31 11:08

El is képzeltem azonnal, hússal tálalva, hmm..., nagyon finom lehet! Jó ötlet! Örülök, hogy ízlettek a sütik! üdv, Gréti

csore7
csore7 Wed, 2014-07-30 13:59

Megsütöttem, nagyon finom! Szerencsére sokkal több rebarbarából készítettem, mert a töltelék magában (esetleg húsokhoz) is isteni!

825
teljes kiőrlésű liszt 35 dkg
finomliszt 30 dkg
2 kávéskanál
vaj 50 dkg
víz 2 dl
almaecet 2 ek
rebarbara 6 közepes szár
alma 2 közepes db
vanília 1 db
barna cukor 5 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
tojás 1 db
barna cukor 2 ek