Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás rétes

Rebarbarás rétes
Rebarbarás rétes
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami újdonságra vágytam, és egy angol blogon találtam rá erre a receptre, nem bántam meg, nagy sikert aratott :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát felszeleteljük, ha fagyasztott, lecsorgatjuk róla a vizet, ezután összekeverjük a cukorral és a gyömbérrel.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, és 8-10 négyzet alakú darabra vágjuk, majd egy-egy evőkanál rebarbarát rakunk rá, és félbehajtjuk háromszög alakúra. A háromszögek széleit villával nyomkodjuk meg, ezáltal összeragadnak a tésztalapok. A rétesek tetejére késsel 2-3 csíkot vágunk.
  3. Megkenjük tojással a háromszögek tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Előmelegített, 190 fokos sütőbe rakjuk, és 20 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
  4. A porcukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, és amikor már majdnem megsültek a rétesek, rácsorgatjuk a tetejére a cukormázat, majd visszarakjuk pár percre a sütőbe.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sharkynori

Mióta szakács: 2011.11.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás rétes, gyümölcsös rétes leveles tésztából, gyömbéres-rebarbarás rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

774
rebarbara 80 dkg
cukor 30 dkg
gyömbér 3 teáskanál
leveles tészta 3 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 18 dkg
tojás 1 db