Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbaratorta

Rebarbaratorta
Rebarbaratorta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári hőségben valami savanykás, üdítő desszertre vágytunk, hogy feldobjuk vele a délutáni sziesztát. Ezt álmodtam meg. Azóta már többször elkészítettem, mert gyönyörű rebarbaráink díszlenek a kertben.

hozzávalók / 4 adag

piskótához

krémhez

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A kimért lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és egy tálba szitáljuk. Egy nagyobb üstben habosra keverjük a tojásokat a lágy vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált összetevőket és a tejfölt.
  2. Kivajazott-lisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, elsimítjuk, és tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy késsel elválasztjuk a karimát a tésztától, és félretesszük a piskótát a kapcsos formában hűlni.

krémhez

  1. A megtisztított és feldarabolt rebarbaraszárakat egy lábaskába tesszük, meghintjük cukorral, és lassú tűzön pépesre főzzük. Majd kihűtjük.
  2. A hideg rebarbarapépet összekeverjük a mascarponéval. Ezután az édesített tejszínt kemény habbá verjük, és összevegyítjük a rebarbarás sajttal.
  3. A tortaformában várakozó piskótára halmozzuk a krémet, és egyenletesen elkenjük. Hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. A tejkaramellát kis lángon felolvasztjuk a vajjal. Amikor langyos, kanállal kis darabokat merünk a tenyerünk közé, és golyókat formálunk belőle, amit a közepén egy kicsit benyomunk. A tortát ezzel díszítjük.
  2. A tortakarima lecsatolása után szeleteljük és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
382 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rebarbarakrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1044
tojás 3 db
vaj 4 dkg
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 15 dkg
tejföl 4 ek
rebarbara 25 dkg
cukor 3 ek
mascarpone 25 dkg
növényi tejszín 2 dl
tejkaramella 200 g
vaj 1 tk