Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red velvet cake

Red velvet cake
Red velvet cake
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Red velvet cake, azaz a vörös bársonytorta Amerika egyik legnépszerűbb tortája, ami tökéletes választás bármilyen ünnepre.
Szív alakban elkészítve akár Valentin-napra is! ;)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd a cukor harmadával habosra keverjük. Jöhetnek a tojások és a fennmaradó cukor, folyamatos keverés mellett, részletekben.
  2. Hozzáadjuk a vaníla aromát, majd a piros ételfestéket, amit kis részletekben adagolunk a masszához, míg elérjük a kellően piros színt.
  3. Belekeverjük a piros masszába az írót, majd részletekben a lisztet és a sót. Az ecetbe szórjuk a szódabikarbónát (vigyázat, habzik), majd hozzáadjuk a masszához.
  4. Három részre osztjuk a keveréket, majd egyesével kisütjük a sütőpapírral bélelt 20-22cm-es tortaformában 180 fokon, piskótánként kb. 25 perc alatt.

A krémhez

  1. Előveszünk két közepes méretű tálkát, majd elkészítjük a krémet.
  2. A mascarponét elkeverjük a cukrokkal, egy másik tálban pedig keményre verjük a hideg habtejszínt, majd beleöntjük a mascarpones tálba és jól összekeverjük. Lehűtjük.
  3. A kisült piskótákat megtöltjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk.

A díszítéshez

  1. Végül a tortát megszórjuk a cukorkákkal, majd néhány óra hűtőben pihentetés után fogyaszthatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 866
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sat, 2019-09-14 09:36

ecetbe a szódabika? Akkor semlegesítik egymást, és a buborékok már létre sem jöhetnek a tésztában! Szerintem a savnak és a lúgnak a tésztán belül kell találkoznia. Pl a szódabika a lisztbe keverve jó, az író (savas) , vagy kis ecet is jó pedig a folyadék részbe, összekeverés után azonnal sütő, hogy a keletkező buborékok lazítsák a tésztát... Szerintem...

739
vaj 140 g
cukor 30 dkg
tojás 3 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
ételfesték 1 kávéskanál
író 3 dl
1 csipet
finomliszt 375 g
ecet 1 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
mascarpone 30 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
színes cukorka 2 ek