Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red Velvet szemgolyók

Red Velvet szemgolyók
Red Velvet szemgolyók
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mutatós, piros tészta, azaz a Red Velvet egy vajas, kevert piskóta, melyet szódabikarbónával emelünk meg egy kicsit. A krém általában vaníliás, fehér csokis vagy citromos ízesítést kap. Mi most ebből a fantasztikus receptből cake popokat, azaz sütinyalókákat készítettünk, amiket málnalekvárral turbóztunk és fehér csokiba mártottunk. Hogy alkalomhoz illőek legyenek, halloween-i hangulatú külsőt is kaptak, szemgolyók formájában.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és egy csipet sóval.
  2. Hozzáadjuk a kefirt.
  3. Beleszitáljuk a lisztet a kakaóporral együtt. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  4. Piros ételfestékkel élénk pirosra színezzük a tésztát.
  5. Végül a szódabikarbónát elkeverjük az ecettel, hagyjuk felhabzani, majd hozzákeverjük a masszához.
  6. Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a tésztamasszát. 170ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
  7. Miután kihűlt a tészta, villával vagy kézzel szétmorzsoljuk.
  8. A hozzákeverjük a mascarpone sajtot, ez fogja összetartani a tésztát.
  9. Golflabda méretű golyókat formázunk, közepükbe kis mélyedést alakítunk, és megtöltjük málnalekvárral, majd visszaalakítjuk golyóbis formájukat.
  10. Olvasztott fehér csokoládéba mártjuk őket, majd zsírpapírra helyezzük, és negyed órát hűtőben dermesztjük.
  11. A marcipánmasszákat kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk belőlük a szemgolyók "íriszeit" és "pupilláit". Feltapasztjuk őket egyesével.
  12. Majd végül kis víz és piros ételfesték keverékéből, ecset segítségével "ereket" rajzolunk a szemgolyókra.
  13. Málnalekvárba ültetjük őket, és már lehet is vinni a halloween-i beöltözős partira, garantált sikerünk lesz vele.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 2 180
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
41 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: bonbonok
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
nehézség: nehéz
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

halloween cake pop

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
tojás 3 db
porcukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 2 teáskanál
1 csipet
kefir 2.5 dl
finomliszt 300 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 100 g
szódabikarbóna 2 ek
ecet 2 teáskanál
ételfesték 1 kávéskanál
mascarpone 150 g
málnalekvár 100 g
fehér csokoládé 300 g
marcipán 100 g