Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red Velvet torta 2.

Red Velvet torta 2.
Red Velvet torta 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A red velvet torta egy bíborszínű, puha csokoládétorta.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kiválóan alkalmas fondant, tejszín vagy vajkrémes torták alapjául. A gyönyörű bíborszínt főleg úgy tudjuk hangsúlyozni, ha valamilyen fehér színű krémmel töltjük meg. Mint például a vaníliakrém vagy fehér csokoládé alapú krémek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba a sütőporral, a kakaóporral és a sóval.
  2. Kikavarjuk  a vajat a cukorral, míg krémes nem lesz. Adjuk hozzá először a tojásokat, majd a vanília aromát.
  3. A piros ételfestéket oldjuk fel az íróban.
  4. Felváltva adjuk a vajas krémhez az írót, majd a lisztes keveréket.
  5. Egy kis tálban keverjük el az ecetet és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit buborékolni, majd keverjük a tesztához.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaformába megsütjük. Tűpróbát végezzünk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 516
elküldve: 1
receptkönyvben: 168
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós-vaníliás velvet torta, red velvet, vörös bársonytorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillaszte
Csillaszte Sun, 2014-02-23 16:31

Sziasztok! A megadott mennyiség mekkora sütőformára vonatkozik? Az írót lehet helyettesíteni valamivel? Köszönöm előre is.

Juci88
Juci88 Sun, 2013-12-08 21:19

Szia! En nagyon szivesen elkeszitenem, de mivel Angliaban elek, kicsit elakadtam. Az írót vajon itt be lehet szerezni, es milyen neven keressem? Gondolom, ez nem elhagyhato alapanyag..

ktünde78
ktünde78 Wed, 2014-01-08 17:32

2,5 dl tejhez adsz 1 evőkanál ecetet vársz 10 percet (elvileg kicsapódik egy kis túró vagy föl amit leszűrsz,mert hogy a szinte áttetsző savó az író) és már kész is az íród.

Carmen69
Carmen69 Sat, 2013-07-27 14:29

Hát ez így nagyon nem kerek .... sajnálom, mert a kép guszta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-27 13:48

Kedves Zuzka,
A torta valóban tésztából és krémböl állna. A díszítést vitatnám, mert elég egyhangú lenne a világ, ha mindenki egyforma tortákat készítene.
Léteznek azonban torták, amik önmagában receptek, krém nélkül. Nekem a red velvet torta ilyen. A tészta egyébként kevert tészta és tényleg bármilyen krémmel variálhatod, lehetöleg fehérrel. Ez a szép benne. Az én értékrendem szerint szentségtelenítés lett volna egy krémet kötelezövé tenni ehhez a recepthez.

De hogy segítsek, itt van két recept, amely közül bármelyik illik hozzá.
Az egyiket a blogomon találhatod meg: http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/10/fondant-torta-toltese.html
Ezt a krémet kicsit variálhatod, például:
- megkened bármilyen lekvárral a tortalapot és utánna teszed rá a vanilia krémet.
- A jam mellett egy nagyon jó friss ízt kölcsönöz a lemon curd. Ez egy angol citromkrém. këszen lehet kapni üzletekben, de elkészíteni se nehéz. Ha szeretnéd elküldöm a receptet. Ezt ugyanúgy használod, mint a lekvárt
- A krémbe keverhetsz egy - két evökanál nutellát. Isteni finom lesz.. A variációknak csak a képzeleted szabhat határt.
- Nagyon sokszor szoktam úgy, hogy lemon curd vagy lekvár, vanilia krém és ebbe fagyasztott (piros) gyümölcsöt nyomok.Belenyomhatod fagyasztva, majd a krémben kienged, jó szaftos lesz (most folyt össze a számban a nyál)

Illetöleg itt van egy egyszerü fehér csokis krém. Ez egy 20cm tortához elég
2dl tejszín
200g fehér csoki
250g vaj (liga)

Elkészítés:
1. A tejszínt es a fehér csokit felmelegítjük, míg a csoki fel nem olvad. Utánna hagyjuk kihülni.
2. A vajat elkezdjük kiverni és lassanként adagoljuk hozzá a fehér csokit. De tényleg ne melegen, mert a vaj elolvad. :-)))

Segítettem? Ha bármilyen kérdés van még, nyugodtan.

Szép napot!! Remélem nálatok is olyan napfényes, mint nálunk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-16 12:28

Kedves Porcukor,

Ez a recept magáról a tortáról szól. A krém és a borítás együttes közlése nem is férne bele az itt megadott karakter limitbe. A torta fondanttal van bevonva, erre vonatkozó információt a blogomon találsz.

Szép napot!
Gabriella

Zuzenka
Zuzenka Sat, 2011-03-26 22:41

Kedves Gabriella

Én is örültem volna a krém receptjének. Eddig azt hittem egy "torta" piskótából, krémből és díszítésből áll össze. Ez csupán a piskóta leírása :(

Zuzka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 12:55

Bocsánat, de a marcipán bevonat és a krém leírása miért nem szerepel a receptben?

396
finomliszt 250 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 113 g
cukor 300 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 30 ml
író 2.4 dl
ételfesték 8 kávéskanál
ecet 1 kk
szódabikarbóna 1 kk