Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform almás pite

Reform almás pite
Reform almás pite
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg az egyik barátnőm receptje, amit átvariáltam kicsit egészségesebb hozzávalókkal, hozzáadott cukormentes változatban elkészítve. Sajnos a vajat nem tudtam lecserélni, a család jobb szereti ezzel, mint kókuszolajjal, így nem tejmentes. Tegnap készült el először, és nagyon nagy sikere volt.

hozzávalók / 12 adag

almás töltelék

tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

almás töltelék elkészítése

  1. Az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A citromok héját hozzáreszeljük, majd a levét kifacsarjuk, és belecsorgatjuk.
  3. A fahéjjal megszórjuk, és jól elkeverjük, hagyjuk állni.

tészta elkészítése

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük (fontos, hogy a vaj puha legyen), majd összegyúrjuk.
  2. Kétfelé vesszük, folpackba csomagoljuk, és félórára betesszük hűtőbe (nekem most erre nem volt időm, és így is tökéletes lett).

összeállítás

  1. A tésztát a hűtőből kivesszük, majd a tepsi méretére nyújtjuk. Az enyém 40x25-ös. Nem kell kivajazni, mivel elég zsíros, így anélkül mehet be a tepsi aljára.
  2. A tésztát megszórjuk egy kevés keksszel, darált dióval vagy mandulával, majd az almás tölteléket - a levétől jól kinyomkodva- egyenletesen ráterítjük.
  3. A másik tésztalapot hasonló méretűre nyújtva a tetejére helyezzük.
  4. Megkenjük felvert tojással, majd amint megszáradt, villával a tetejét megszurkáljuk (ha nem várjuk meg a száradást, belefolyik a tojás a lyukakba, és nem tud a gőz kipárologni a lyukakon).
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép barna lesz. Nekem ez kb. 25 perc volt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 4 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
alma 2 kg
fahéj 1 ek
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
tönkölybúza liszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 3 db
tejföl 150 g
édesítőszer 1 ek
vaj 250 g
tojás 1 db