Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform kakaós csiga

Reform kakaós csiga
Reform kakaós csiga
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam nagyon rákapott a kakaós csigára, és hogy egy kicsit egészségesebbé tegyem ezt a reggeli csemegét, módosítottam a hagyományos recepten. Répacukor helyett fruktózt és xilitet használtam. Fontos: a kelt tésztába nem szabad xilitet tenni, mert nem kel meg a tészta!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, vajat, tojást és az élesztős tejet összedolgozzuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, és felfőzzük. Nagyon sűrű masszát kapunk.
  4. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, vékonyan rákenjük a tölteléket, majd szorosan felcsavarjuk.
  5. Éles késsel felszeleteljük és vajjal, vagy olajjal kikent tepsibe rakjuk. A csigák oldalát is megkenjük olajjal, a tetejüket pedig tejföllel vagy tojásfehérjével.
  6. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 567
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

scilla bifolia

Mióta szakács: 2012.02.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga, teljeskiőrlésű liszttel készült kakaós csigák, reform kakaós tekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-06-29 16:30

Szia mindenki, aki olvassa! A kalácstésztába tehetünk xilitet vagy más édesítőt, csak az élesztőt kell külön, cukros tejben felfuttatni, úgy adni a xilites liszthez. Ha így járunk el ugyanúgy megkel mint a cukros.

Forzaanna
Forzaanna Wed, 2012-02-15 11:48

Szia,
Gratulálok a recepthez! Nagyon finom lett, most készítettem el. Az is nagyon tetszik, hogy teljes kiőrlésű liszt is van benne, a kalóriatartalma így valószínűleg alacsonyabb.

atuli
scilla bifolia / atuli Wed, 2012-02-15 12:06

Szia,
örülök, hogy jól sikerült. Ha a kalóriatartalma nem is alacsonyabb, de mindenesetre egészségesebb, több rostot és vitamint tartalmaz és a vércukor szintet sem emeli meg olyan gyorsan.

786
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
tej 3 dl
vaj 10 dkg
élesztő 25 g
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 csipet
tojásfehérje 1 db
vaj 1 ek
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 7 ek
tej 4 ek