Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform kalács amaránttal

Reform kalács amaránttal
Reform kalács amaránttal
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy osztrák reform pékség süteményes könyvében bukkantam rá. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A hozzávalókat a margarin és a mazsola kivételével összedolgozzuk. 
  2. Az olvasztott vajat és a mazsolát a keverés utolsó harmadában keverjük bele. 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztából hat egyforma, kb. 25 cm hosszú rudat formálunk, és készítünk 2 db hármas fonott kalácsot.
  4. Ráhelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, tetejét felvert tojással megkenjük és megszórjuk szeletelt mandulával. 
  5. 40 percig állni hagyjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 230
elküldve: 6
receptkönyvben: 116
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, újév
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tönkölybúzalisztes kalács, mazsolás kalács amaránttal, amarántlisztes kalács mandulával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyette
anyette Sun, 2015-03-29 00:30

Szia! Az amaránt lisztet lehet helyettesíteni a teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel, vagy mivel? Nálunk sajnos nem kapható. Illetve, a 10 dkg méz kb mennyi cukornak felel meg?Ahhoz tudom viszonyítani az édesítő mennyiségét, a cukortartalma miatt nem szeretnék beletenni mézet. Sosem sütöttem még kalácsot, és persze rögtön egy egészségesebb verzióval szeretném kezdeni húsvétra. :) Előre is köszi! Anett

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2015-04-02 17:33

Szia Anett! Sima finomlisztet, vagy fehér rozslisztet tennék bele. Az amaránt lisztnek viszont van egy tipikus íze, és ez adja meg a kalács jellegét. A méz nem olyan édes, mint a cukor, ezért a felével számolj, szerintem. Viszont, hogy az élesztőd biztos megkeljen, tegyél bele egy kevés cukrot is, mert a legtöbb édesítőszer erre nem alkalmas. Jó sütést, üdv: Helga

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Fri, 2013-12-06 19:52

Kedves Helga!
Nem rég váltottunk át az egészségesebb életmódra, most ismerkedem a teljes kiörlésű tönkölyliszttel illetve minden ilyen egészséges élelmiszerrel. A mézem sajnos pont elfogyott, helyette xilitet és édesítőt használtam, nem gondoltam volna,de isteni finom!! Nagyon ízlik, biztos hogy rendszeresen el fogom készíteni:) (Én kókuszzsírral csináltam, amit szintén nem rég ismertem meg és nekem nagyon bejön.) Köszönöm a receptet!

732
amarántliszt 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 45 dkg
margarin 15 dkg
méz 10 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 42 g
mazsola 10 dkg
rum 2 ek
tojássárgája 4 db
1 csipet
tojás 1 db
mandulapehely 2 ek