Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform káposztás cvekedli

Reform káposztás cvekedli
Reform káposztás cvekedli
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi tészta alaprecept modernebb változata, hogy félig teljes kiőrlésű tönkölylisztből készítem, cukorbeteg társaimra is gondolva. Sokkal egészségesebb és ízletesebb.

hozzávalók / 4 adag

Házi tésztához

Káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: összegyúrjuk a tojásokat a lisztekkel és a sóval, és annyi vízzel, ha szükséges, hogy a tészta jól formálható legyen. Hideg helyre 1 órára eltesszük pihenni.
  2. Káposzta: a megmosott, megtisztított káposztát lereszeljük, sózzuk, és körülbelül fél órára félretesszük, amíg levet ereszt.
  3. Elővesszük a tésztát, 2 cipót formálunk belőle, és vékony, levestészta vastagságúra nyújtjuk, majd nagy méretű (kb. 4x4 cm-es) csuszatésztának eltépkedjük.
  4. Forró, sós vízben körülbelül 8 percig főzzük, majd leszűrjük.
  5. A lereszelt, levet eresztett káposztát, nem csavarjuk ki (az értékes vitaminok miatt), egy nagy lábosban megdinszteljük, majd borsozzuk. A kifőtt tésztát rászedjük, és egy pár percig összerotyogtatjuk.
  6. Tálalása: sósan vagy porcukorral. Kiváló köret is lehet paprikás húsételekkel.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi káposztás kocka, házi káposztás tészta, reform káposztás tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
tojás 2 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
1 csipet
káposzta 50 dkg
1 ek
fekete bors 0.5 kávéskanál
olívaolaj 3 ek