Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform karamellás szelet

Reform karamellás szelet
Reform karamellás szelet
57 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon szeretem a karamellás dolgokat, de ugye ez az az édesség, amiről le kell mondani, ha az ember vigyázni akar a bevitt kalóriákkal. Vagy mégis van megoldás? Egy régi, nagy kedvencet pofoztam át, kissé egészségesebbre. Az élvezeti értékén azonban jelentősen rontana, ha kiszámolnám a tápértékét, ezért most - kivételesen - nem tettem meg.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A (zab)lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd daraboljuk rá a vajat, és nyitott tenyerünk között dörzsölve addig morzsolgassuk, amíg nedves homokra nem emlékeztet az állaga.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, és az 1-2 ek hideg vizet is, majd 6-7 mozdulattal gyúrjuk át. Nem kell összeállnia, elég ha csak nagyobb darabokká gyúrható.
  4. Szórjuk a tésztát egy kb. 20x20-as tepsibe, és kézzel/kanállal nyomkodjuk bele a formába úgy, hogy mindenhová jusson.
  5. Toljuk a tésztát a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  6. A krémhez öntsük egy lábasba a sűrített tejet, és melegítsük fel.
  7. 10 dkg kókuszcukrot kis lángon kezdjünk el felolvasztani, nem kell kevergetni, de semmi baja sem lesz, ha mégis keverünk rajta egyet- kettőt. Ha felolvadt, öntsük hozzá a meleg sűrített tejet, és a maradék cukrot. (Vigyázat: fröcskölhet!) Időnként megkevergetve forraljuk 20 percig.
  8. Közben a karamell ízű pudingport keverjük el a 3 dl tejben, és a forralás végén öntsük a sűrített tejhez, főzzük sűrűre, és még melegen öntsük a tésztára. Hagyjuk hűlni a sütit, ha már szobahőmérsékletű, akkor nekiláthatunk a csokitetőnek.
  9. Egy vízzel töltött edényre állítsunk egy másikat, a felső edénybe mérjük ki a kókuszzsírt, és daraboljuk bele a csokit, majd kevergetve olvasszuk egyneművé őket.
  10. Öntsük a süti tetejére, majd tegyük a sütit hűtőbe legalább 1,5-2 órára.
  11. Szeletelés előtt 1 óra hosszával vegyük ki a hidegről a süteményt, ugyanis így nem fog törni a csokitető. (A másik megoldás, hogy forró vízben felmelegített késsel szeleteljük.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás sütemény, karamell szelet, diétás karamellás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edan
edan / edan Thu, 2013-08-01 12:40

Szia! Szívesen és remélem, hogy neked is ízleni fog!edan

bejja1978
bejja1978 Wed, 2013-07-31 22:38

Szia! Ezt meg kell csinálnom, a kedvencem a karamell, de mivel odafigyelek, hogy ne fogyasszak cukrot, ezért mindig le kell mondanom róla. Köszönöm a receptet! :-)

999
zabpehelyliszt 17 dkg
vaj 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
kókuszcukor 5 dkg
víz 1 ek
sűrített tej 80 dkg
tej 3 dl
karamellás pudingpor 1 tasak
kókuszcukor 15 dkg
étcsokoládé 7.5 dkg
kókuszzsír 4 dkg