Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform kuglóf töltelékkel

Reform kuglóf töltelékkel
Reform kuglóf töltelékkel
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kuglóf egy régi osztrák specialitás.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrótöltelékhez

A szilvatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékekhez a hozzávalókat összekeverjük.
  2. A liszt közepébe mélyedést nyomunk és belemorzsoljuk az élesztőt, langyos tejet öntünk rá, megszórjuk liszttel, majd pihentetjük 20 percig.
  3. A margarin kivételével a hozzávalókkal összeállítjuk a tésztát. Az olvasztott margarint a keverés utolsó harmadában keverjük hozzá. Addig dagasztjuk, míg felülete teljesen sima nem lesz. 30 percig pihentetjük.
  4. Még egyszer összegyúrjuk, és még 10 percig pihentetjük.
  5. Egy hengert formázunk, és felvágjuk húsz egyenlő részre. Kinyújtjuk, és mindegyik közepébe különböző tölteléket teszünk (fajtánként 5-5 darabot)
  6. Egy kuglóf formát kikenünk zsiradékkal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A kis töltött tésztákat váltakozva a formába helyezzük.
  8. Meleg helyen megkelesztjük és megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 159
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform kuglóf, töltelékes kuglóf, mákos-diós-túrós-szilvás kuglóf

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Sat, 2013-03-30 15:29

Kedves Helga!
Milyen vastagra kell nyújtani a tésztát, mielőtt a tölteléket beletesszük? Ill. rendes golyócskát kell belőle csinálni, vagy szabálytalan formában csak tegyük bele a formába?
Nagyon tetszik a recepted, meg fogom sütni! Kellemes húsvéti ünnepeket!
Üdv, WM

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2013-03-31 06:10

Szia WM! Neked is kellemes ünnepeket! Végül is olyan, mintha buktát készítenél, én a kezemmel nyomogattam szét a tésztát. Lehet kisebb is, nagyobb is, nem kell, hogy szabályos legyen. Csak próbálj egymás fölé más-más töltelékeset tenni. Jó nagy kuglóf lesz belőle. Üdv: Helga

879
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
méz 10 dkg
margarin 10 dkg
tej 250 ml
tojássárgája 4 db
élesztő 4 dkg
5 g
citrom 1 db
tehéntúró 10 dkg
méz 3 dkg
mazsola 2 dkg
citromhéj 1 ek
szilvalekvár 10 dkg
rum 10 ml
fahéj 0 ízlés szerint
dió 10 dkg
méz 3 dkg
mazsola 2 dkg
tej 70 ml
rum 10 ml
fahéj 0 ízlés szerint
mák 10 dkg
méz 4 dkg
mazsola 2 dkg
tej 70 ml
rum 10 ml
citromhéj 1 ek