Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform pizza Norasz konyhájából

Reform pizza Norasz konyhájából
Reform pizza Norasz konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A saját pizza receptem: egészséges, villámgyors és papírvékony...:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (kb. 10 perc).
  2. Közben a liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, majd az élesztős vizet. Homogén tésztává gyúrjuk az egészet. Ha nagyon száraz lenne, akkor vizes kézzel dagasszuk, az pótolja a hiányzó folyadékot. Ruganyos tésztát kell kapnunk, ami szépen elválik az edény falától.
  3. Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát harmadoljuk, majd lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a szósszal, majd telerakjuk minden földi jóval. :)
  5. Végül meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsült. Akkor jó, ha a széle szép aranybarna, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, akkor ugyanis kiszárad a paradicsomszósz is.

A szószhoz:

  1. A paradicsomokat a tetejüknél és aljuknál bevagdossuk, majd zubogó vízbe tesszük őket egy percre.
  2. Kivesszük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  3. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Kevés rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal összefőzzük az egészet addig, amíg masszívabb, szósz állagot nem kap.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

reform pizza, reform vékony tésztájú pizza, vékony tésztájú paradicsomos reform pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lauraaa27
Lauraaa27 Fri, 2015-07-31 18:04

Kedves Norasz!
Megsütöttem ma a Te recepted alapján a pizzát és nagyon nagyon finom lett! Eddig nem találtam még olyan pizza tészta receptet, ami nem fehérlisztes, finom és nem nyomja el a liszt a pizza ízét! A Te tésztarecepted tökéletes! :) /Sütésnél figyelni kell, mert ha túlsütjük akkor a tészta kemény lesz/
A szószt most kihagytam idő hiányában és pizzakrémet tettem rá, meg gombát, paradicsomot, paprikát :)
Köszönöm a receptet! :)

Norasz
Norasz / Norasz Fri, 2015-07-31 21:08

Kedves Lauraaa27!

Igazán nagyon örülök, hogy ízlett a pizza, nálunk is hatalmas kedvenc! :) Köszönöm az észrevételt is, valóban vigyázni kell a sütésnél, mert ez a tészta tényleg papírvékony és hamar kiszáradhat! Sok örömet és egészséget kívánok még benne! ;)

422
víz 2 dl
nádcukor 1 teáskanál
friss élesztő 30 g
rozsliszt 16 dkg
tönkölybúza liszt 16 dkg
teljes kiőrlésű liszt 16 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
paradicsom 6 közepes db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
oregánó 1 kk
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gépsonka 10 dkg
olajbogyó 10 db
kapor 1 csokor
sajt 5 dkg