Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform sajtos-sonkás muffin

Reform sajtos-sonkás muffin
Reform sajtos-sonkás muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáljuk a búzaliszt fogyasztását visszafogni több-kevesebb sikerrel.
Főleg az Ikreknek nehéz jót sütni, de ez még nekik is "bejött".:-))
Az oviba azt visznek 1-1 almával, amit persze ki kell magozzak... Mert úgy néznek a magra, mint valami földönkívüli ételre!

Készítettem már almásan is úgy, hogy belesütöttem az almát a sonkával. Az is fincsi!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanykás piros almával... isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. 
  3. A sárgáját összekeverjük az apróra darabolt sajttal, sonkával és az 1 ek olívaolajjal.
  4. A felvert fehérjét óvatosan összekavarjuk a sárgájával.
  5. A zablisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és óvatosan beleszitáljuk a tojásba.
  6. Nem kell bele só, mert elég sós a sajt és a sonka (csak egészségesen!) :-).
  7. Belekanalazzuk a muffinsütőbe, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük. Nem légkeveréssel, mert kiszárad! Ebből 14 db muffin lett.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 811
elküldve: 11
receptkönyvben: 166
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zabos muffin, húsos muffin, sós muffin sajtdarabkákkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katamolly2
katamolly2 Wed, 2012-11-21 08:52

Szia! Szerinted teljes kiőrlésű lisztből is ugyanígy készítendő? A zabpehelylisztet még nem ismerem...

zafirov
zafirov Wed, 2012-11-21 12:34

Bocsi, hogy beleszólok, de nyugodtan készítheted belőle. Ezt a tapasztalat mondatja velem, mert nálam már kb 2 éve csak az van itthon és mindent azzal készítek. Legyen az édes süti, torta, vagy bár milyen sós süti, pogi és minden. Még a nokedlit is és a pizzát. Semmit nem ront rajtunk:-)és észre sem lehet venni.

bmbe
Bejja / bmbe Wed, 2012-11-21 10:49

Kedves Katamolly2!
Nyugodtan megcsinálhatod teljes kiőrlésű lisztből is. Már csináltam úgy is,
de nekünk zabpehelyliszttel finomabb volt, jobban ízlett.
És ugye a GI sem mindegy.
Ha meg egész szemes zabpehellyel készítem, akkor kb. 1 dl tejben kicsit előáztatom a pelyhet, hogy ne legyen száraz.

319
tojás 5 db
zabpehelyliszt 5 evőkanál
szódabikarbóna 1 kk
csirkemell sonka 10 dkg
sajt 10 dkg
trappista sajt 3 dkg
olívaolaj 1 ek