Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform zabpuffancs

Reform zabpuffancs
Reform zabpuffancs
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán egészségesek ezek a kis pufik, érdemes kipróbálni őket. Tökéletes tízórai vagy uzsonna alternatíva.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük.
  3. A tojásokat alaposan összekeverjük az édesítőkkel és az olajjal, majd az egészet a száraz hozzávalókhoz adjuk. Eléggé nehezen kezelhető tésztát kapunk, tehát még kb. 1 dl vízzel lehet lazítani. Ragacsos, de formázható masszát kell kapnunk.
  4. Beleforgatjuk a plusz hozzávalókat (aszalt gyümölcsök és étcsokoládé pasztilla), majd sütőpapírral bélelt tepsibe “kanalazzuk” a kis halmokat. Kicsit el lehet lapítani, akkor kekszesebb kinézete lesz, de nekem kimondottan tetszettek ezek a kis borzos pufik. :)
  5. 180 fokon 10 perc alatt meg is sülnek. Ennyi az egész! :)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zabsüti, zabos puffancs, aszalt gyümölcsös-csokis zabpuffancs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norasz
Norasz / Norasz Wed, 2016-11-16 16:35

Szia! Lehet, de nem 100%-ban! Ha a liszt 60%-a zabpehelyliszt, 40% pedig finomliszt, akkor már egészséges, és tuti siker! ;)

498
tönkölybúza liszt 13.5 dkg
durumliszt 13.5 dkg
rozsliszt 15 dkg
zabpehely 15 dkg
sütőpor 3 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
xilit 10 dkg
tojás 3 db
kukoricaolaj 1.5 dl
aszalt gyümölcsök 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
víz 1 dl