Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reggeli párnák

Reggeli párnák
Reggeli párnák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Süthetnékem támadt, és abból gazdálkodtam, amit találtam. Ha lett volna még itthon, a tejfölösbe biztosan teszek cukkinit.

A zsír helyett nyugodtan lehet használni olívaolajat (sőt bele a tésztába sütni bogyót), igaz így a lisztarány kicsit változhat.

A tölteléken pedig nem érdemes nagyon agyalni, kb. ami van, abból kitalálni valamit. Amire figyeljünk, hogy legyen a töltelékben valami szószos "bázis" nem baj, ha kicsit pépes, úgyis sűrűsödik a sütés során, és nem lesz száraz.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 1 ek kacsazsír
  • 3 ek tejföl
  • 1 dl víz
  • kb. 25-30 dkg liszt

Töltelékhez:

1. töltelék:

2. töltelék:

A tetejére

  • tojássárgája
  • szezámmag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát állítsuk össze: kb. 20 dkg liszthez adjunk hozzá sót, a tejfölt és a zsírt, majd dolgozzuk össze.
  2. Öntsük hozzá a vizet, ismét gyúrjuk át, és ha szükséges, tegyünk még hozzá lisztet. Ne tegyünk túl sokat hozzá, mert száraz lesz a tésztánk. Körülbelül egy megkelt tészta állagát kell kapjuk.
  3. Pihentessük a tésztát 10 percig, addig elkészíthetjük a töltelékeket, és gyújtsuk be a sütőt, hogy közben előmelegedjen.
  4. A paradicsomos töltelékhez a hagymát és a kolbászt vágjuk apróra, majd egy kis tálban keverjük össze a sűrített paradicsommal, bazsalikommal és pár csepp szójaszósszal.
  5. A tejfölös töltelékhez a fokhagymát vágjuk apróra (vagy használhatunk fokhagymanyomót is), és a sajtot is vágjuk kis kockákra, majd keverjük össze a tejföllel, kaporral és egy pici sóval (ez elhagyható, bár a tejföl miatt érdemes).
  6. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat, egész vékonyra (2-3 mm), majd készítsünk belőle 12 kis négyzetet.
  7. Egyenként töltsük meg őket egy-egy kiskanál töltelékkel (nekem ezekkel az arányokkal 6-6 jött ki), de úgy, hogy csak a felébe tegyük, mert össze kell hajtanunk a kis táskákat. A széleit nyomkodjuk össze ujjbeggyel.
  8. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (bár ha van jó tapadásmentes tepsink érdemes kicsit megzsírozni az alját, és azon sütni), kenjük meg a tetejüket tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal.
  9. 180 °C-on kb 15 perc alatt süssük aranyszínűre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SpocokKapitány

Mióta szakács: 2013.02.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos párna, kapros tejfölös buci, sós táska reggelire

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!