Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reggeli sajtos maceszlepény

Reggeli sajtos maceszlepény
Reggeli sajtos maceszlepény
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

E. barátnőm férjétől, Sivantól tanult pészah-i reggeli. Állítása szerint az eredeti recept nem ilyen - nekem viszont nagyon ízlett!

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Tejföllel vagy zöldsalátával nagyon finom! A petrezselymet lecserélhetjük mentára vagy más zöld fűszerre, és a benne lévő fűszereket is variálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pászkát finomra törjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott a petrezselymet, a sót, a borsot és a római köményt.
  2. Hozzáütjük a tojást, lazán összekeverjük, majd mehet mellé a kb. 0,5 dl tej. Kikeverjük, és 10-15 percre félretesszük, hogy a macesz megszívja magát.
  3. Ha jól összeállt, olajat forrósítunk, és lapos kis lepényeket formázunk belőle. Közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.
  4. Felitatjuk róla a fölösleges olajat, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 211
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: zsidó
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

pászkapuffancs, sajtos maceszlepény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
macesz 50 g
cheddar sajt 120 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
tej 0.5 dl