Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi fánk sütőben

Régimódi fánk sütőben
Régimódi fánk sütőben
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Államvizsga időszakban mi más jobb dolga lehet az embernek, mint folyamatosan enni, vagy az evésre gondolni. Természetesen, nekem is tanulás közben jutott eszembe, hogy de jó is lenne egy kis fánkot enni, de a boltba könnyebb lett volna lemenni és megvenni, amivel nem tudtam volna elég időt elpocsékolni, úgyhogy inkább itthon csináltam, és legalább háromszor annyi időbe is telt (tanulásmentes időbe). 

hozzávalók / 12 adag

tészta

forgatás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a fánkos formát kikenjük egy kevéske olajjal.
  2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, amíg minden jól elkeveredik egymással. Utána a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a nedveseket, és egy spatulával, addig keverjük, amíg éppen hogy összeáll a tészta, mert nem szabad túl sokáig kevergetni, akkor kemény és fojtós lesz a fánk.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, és ennek a segítségével töltöm meg a formákat, olyan 3/4-ig. Majd a sütőben 7-9 percig készre sütöm.
  4. Közben a porcukrot összekeverjük a maradék fahéjjal. Amint a fánkok kikerültek a sütőből, és már kézzel meg lehet fogni őket, bele kell forgatni a porcukorba, hogy teljesen befedje az egészet. Hagyjuk teljesen kihűlni, és lehet is fogyasztani.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült fánk, lyukas fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

192
finomliszt 250 g
cukor 150 g
sütőpor 2 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
1 csipet
joghurt 177 ml
tojás 2 db
kókuszolaj 2 ek
fahéj 2 ek
porcukor 100 g