Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi gezemice leves

Régimódi gezemice leves
Régimódi gezemice leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a nyarat a nagymamámnál töltöttem, gyakran készítette ezt a levest. Kimentünk a kertbe, és minden zöldségből szedtünk egy keveset, a variálási lehetőség végtelen. (Zöldbab, káposzta, karalábé, krumpli és ez a variáció is finom, amit most közzéteszek.) Nincs benne hús, de nagyon finom, könnyű leves.

hozzávalók / 4 adag

leves

grízgaluska

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk a galuska tésztáját, mert jó, ha pihen pár percet. Felütjük a tojást, beletesszük a sót, olajat és a grízt, majd az egy kanál lisztet, és jól elkeverjük, ha nagyon kemény, pár csepp vizet tegyünk hozzá, tegyük félre.
  2. Minden zöldséget megtisztítunk, és tetszőlegesen felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, ha már üveges, rádobjuk a répákat, és lefedve pár percet együtt pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a karfiolt, borsót, petrezselymet, megszórjuk pirospaprikával, sóval ,borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk készíteni (kb.1 liter), felforraljuk, öt percet főzzük, és evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Még takarék lángon főzzük tíz percet (ennyi elég a karfiolnak is, a többi zöldséget pedig előfőztem).
  4. Utána ízesítünk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és aki szereti, ételízesítőt is tehet bele.
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 443
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

vegyes zöldségekből leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
karfiol 1 kis fej
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zöldborsó 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 10 dl
tojás 1 db
búzadara 5 evőkanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
finomliszt 1 evőkanál