Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Régimódi Váncza sajtos teasütemény

Régimódi Váncza sajtos teasütemény
Régimódi Váncza sajtos teasütemény
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajánlatos időnként régimódi szakácskönyvekben lapozgatni...! Nagymamám Váncza süteményes könyvében találtam ezt a nagyon gyorsan összeállítható és elkészíthető receptet. Az eredmény is olyan, mint "a régi időkben", amikor még a Nagymama, avagy a Mama sütött porhanyós, sós finomságokat többek között! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept szerint kézzel formáljunk ujjnyi hosszú rudakat - én a fent leírt módszerrel készítettem, sikerült a próba. Sajnos, ezekben a régi receptekben nincs pontos adat, ami a sütés hőmérsékletét és időtartamát illeti. ("Forró sütőben hirtelen sütjük"... ) Nekem, az  én sütőmben 22o fokon, ca. 25 perc sütéssel jól sikerült.
Ebből a mennyiségből két tepsire való készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálban a vajat/margarint kikeverjük a reszelt sajttal (ajánlatos előzőleg meleg helyen tartani, így könnyebben kikeverhető).
  2. A lisztbe beleszitáljuk a sütőport, majd rászórjuk a vajas-sajtos masszára. Ízlés szerint megsózzuk, beleszórunk ca. 1 tk őrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a tejfölt, és kézzel összedolgozzuk az egészet.
  3. Lisztezett deszkán kb. 5-6 zsemlyenagyságú gömböt formálunk egymás után, és egyenként ca. 0.5 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ezeket a darabokat lekenjük felvert, sózott tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy részét szezámmaggal, és derelyevágóval hosszában-széltében felvágjuk.
  4. Egy nagyméretű lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd óvatosan elhelyezzük rajta az előkészített tésztát. Előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 127
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, Váncza féle sajtos rúd, sajtos rúd szezámmaggal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2017-01-15 21:07

Köszönöm a visszajelzest - szerintem is nagyon jo recept :)

Üdvözlettel: Marti

867
ementáli sajt 25 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 1 db
szezámmag 1 teáskanál