Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt

Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt
Remete kunyhó avagy tűzifa a hó alatt
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kiadós, különleges ízhatású desszert, aminek az elkészítését már ősidők óta terveztem.

hozzávalók / 8 adag

tésztához

töltelék

bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és belegyúrjuk a tejfölt. Jól kidolgozzuk. Érdemes ezt a műveletet robotgéppel végezni! Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, amit egy folpack fóliába csomagolunk, és 3-4 órára a hűtőbe teszünk.

töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk, és egy lábosban a cukorral együtt felfőzzük. Elég, ha a tűzön egyet "rottyan". A meggyet szűrőbe borítjuk, és jól lecsepegtetjük, esetleg ki is nyomkodjuk belőle a levet. Kihűtjük.
  2. A fóliából kicsomagoljuk a tésztát, és 15 egyenlő részre osztjuk. Kis gombóckákat formálunk belőle, és egy lisztezett tálcán visszatesszük a hűtőbe. Onnan vesszük ki egyenként a gombócokat, amiket vékony, kb. 32x15 cm-es lapocskává nyújtunk, majd a hozzánk közelebb eső részre sorba rakjuk a meggyet, és feltekerjük.
  3. Ezeket a hosszú rudacskákat középen megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 25 perc alatt halványbarnára sütjük. Nálam a 15 rúd két tepsiben sült. A kis "tűzifákat" óvatosan sütőpapírra tesszük, és kihűtjük.

bevonat

  1. A tejfölt a cukorral (robotgép legmagasabb fokozatával), kemény krémszerű habbá verjük.
  2. Egy nagy tálcát beborítunk sütőpapírral, és erre teszünk öt rudat, amit megkenünk tejfölös krémmel. Ezekbe a közökbe helyezünk négy rudat, és megkenjük krémmel. Erre jön három rúd, krém, két rúd, krém, és egy rúd a legvégén. A kunyhónk lehet piramis alakú vagy félkör alakú, amilyen az enyém is.
  3. A sütinket bevonjuk a maradék tejfölös krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg megolvasztjuk a tortabevonót.
  4. A tortabevonóval tetszőlegesen díszítjük a havas kunyhónkat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Csak másnap szeleteljük, és tálaljuk a finom, savanykás desszertünket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 281
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

havas piramis

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

762
finomliszt 35 dkg
vaj 20 dkg
tejföl 20 dkg
sütőpor 1 kk
meggy 1 kg
cukor 2 csapott ek
tejföl 60 dkg
cukor 20 dkg
tortabevonó 10 dkg