Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répa-brokkoli-karfiol-krémleves

Répa-brokkoli-karfiol-krémleves
Répa-brokkoli-karfiol-krémleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötlet - brokkolikrémleves - a Fanny Konyha Plusz egyik régebbi számából való. Mivel a tasakban a brokkoli mellett karfiol és répa is volt, és nem volt kedvem kiválogatni a brokkolit, ment minden a levesbe. A végeredmény egy nagyon finom krémleves lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, majd vajon (még jobb, ha fűszervajon) üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a zöldséget - a megtisztított, karikára vágott répát, és a megmosott, rózsáira bontott karfiolt és brokkolit -, majd jól összeforgatjuk.
  3. Felöntjük kb. 8 dl forró zöldség alaplével, és hozzáöntjük a 2 dl tejszínt. Felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük, hogy a zöldség megpuhuljon.
  4. Azután botmixerrel pépesítjük, és végül ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  5. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 623
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes zöldségkrémleves, zöldségkrémleves, vegyes zöldségkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

180
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 1 ek
zöldségkeverék 40 dkg
zöldség alaplé 10 dl
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint