Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répa-gravlax

Répa-gravlax
Répa-gravlax
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gravlax eredetileg pácolt lazac. Ez talán a legszebb húsú hal, és ha megnézitek, milyen egy pici sütés és pácolás után a sárgarépa, vigyázzatok, akár össze is téveszthetitek vele!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bagelre, szendvicsbe, rozskenyeres vajas pirítósra vagy zöld salátával, paradicsommal, nagyszerű a nap bármely szakában!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A négy répát megpucoljuk, és egy sóval kiszórt sütőedénybe fektetjük egymás mellé, aztán a tetejükre rászórjuk úgy a sót, hogy mindenhol letakarja, sehol se kandikáljon ki a fehér lepel alól narancssárga folt. Így toljuk az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni.
  2. Kivéve a tálat a sütőből, késsel óvatosan bányásszuk ki a répákat a sóágyból, majd éles késsel vágjuk olyan vékony szeletekre, amilyenekre csak tudjuk, és fektessük a szeleteket egy tányérra.
  3. Egy keverőtálba kanalazzunk 2 ek. olívaolajat, öntsük bele fél citrom levét, egy kanál mézet, egy kiskanál dijoni mustárt, egy csipet sót, frissen aprított kaprot, egy csepp szardellapasztát (ha tényleg vegán szeretnénk elkészíteni, ez kihagyható), egy kiskanál füstölt paprikát és egy kis lereszelt céklát (ha ez nincs, a leve is jó). Dolgozzuk össze a pác hozzávalóit.
  4. A répaszeleteket megforgattva kenjük le a páccal, a maradékot kenjük a tetejükre, majd letakarva menjenek a hűtőbe minimum pár órára, de lehetőleg egy éjszakára pácolódni.
  5. Másnap díszítsük fel a tálat, és így kínáljuk a répa-gravlaxot, jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 784
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

gravlax, pácolt répa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

191
sárgarépa 4 közepes db
cékla 1 kis db
olívaolaj 2 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
méz 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
1 kk
kapor 2 szál
szardellapaszta 1 g
füstölt pirospaprika 1 kk