Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répaföld tortácska

Répaföld tortácska
Répaföld tortácska
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a húsvétot igazán közel hozza, ennél hangulatosabb sütemény kevés van a húsvéti asztalon, és nem mellesleg, nagyon finom is egy pohár tej mellett.

hozzávalók / 12 adag

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A sárga piskótához

  1. Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát. Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
  2. Színezzük az ételfestékekkel, annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyér formánkba. Szorosan végigrakjuk a formát a "répákkal" úgy, hogy a hegyük álljon felfele, hogy amikor kifordítjuk, úgy nézzen ki, mintha a földben állnának.

A csokis piskótához

  1. Összeállítjuk a csokis piskótát. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot, és simára keverjük.
  2. Az étcsokit felolvasztjuk mikrohullámúban vagy gőz fölött, és a vízzel az előzőekhez keverjük. Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsült, fordítsuk le, és hagyjuk kihűlni, vegyük le róla a formánkat, és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel.
  4. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük, és tejjel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 274
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répa formájú süti, piskóta, répás piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2016-02-21 20:44

Wow! Gyonyoru sutemeny, izleses talalas, fantasztikus foto!
Gratulalok!

668
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 15 dkg
ételfesték 4 kávéskanál
vaj 30 dkg
cukor 35 dkg
tojás 4 db
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 7 csapott ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
vaníliaaroma 2 teáskanál
étcsokoládé 12.5 dkg
víz 2 evőkanál
marcipán 5 dkg