Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répaleves "skót puszival"

Répaleves "skót puszival"
Répaleves "skót puszival"
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden kedden jön hozzánk a szállító. Ő biztosítja a friss, helyi és idényzöldséget és -gyümölcsöt, de bio húst, kenyérféléket, meg mindenféle más földi jót is lehet tőle rendelni. Az is jó a szállítóban, hogy van egy remek honlapja, ahol nemcsak részletesen bemutatja a termékeket és termelőket, de recepteket is közzétesz, nehogy valaki recepthiány miatt ne tudja felhasználni a rengeteg finomságot.
Böngésztem én is ezt az oldalt, legnagyobbat akkor ámultam, mikor a Cabbage fejezetben egy bizonyos Lucskos Kaposzta (pronounced LUTCHKOSH KAAPOSTA) bukkant fel : ) De most a répát kellett felhasználni, így találtam a "Smoky carrot soup with a Scottish kiss" (Füstös répaleves skót csókkal) című opuszt. Rögtön azt hittem, hogy a skót csók valami jó kis whiskey-t takar, de hát nem, csak lazacot : ) Amit itt árulnak, az tényleg mind a skótoktól jön. Nagyon jól hangzott nemcsak a cím, a recept is, és az ízére sem panaszkodott senki!
A remek kis honlap: http://www.abelandcole.co.uk/.
 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát 1 cm-es karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprózzuk, a répát felkockázzuk.
  2. Összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
  3. Hozzáadjuk a répát is, és lefedve 5-10 percig pároljuk, míg nagyjából megpuhul saját gőzében.
  4. Levesszük a fedőt, az edénybe öntjük a bort, és addig forraljuk, míg a lé nagy része el nem párolog.
  5. Felöntjük az alaplével, s 10-15 perc alatt elfőzzük a lé felét.
  6. Ekkor jöhet bele - folyamatos keverés mellett - a tejszín, illetve 15 dkg lazac apró darabokban.
  7. Újra felforraljuk a levest, majd a tűzről levéve alaposan összeturmixoljuk.
  8. Visszahelyezzük a tűzre, borssal és kevés (a lazac nagyon sós!) sóval ízesítjük. Egyet rottyantunk rajta, és kész.
  9. Tálaláskor megszórjuk a maradék lazaccal, és tárkonnyal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skót
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

lazacos répaleves, tejszínes-fehérboros-tárkonyos sárgarépa-krémleves füstölt lazaccal, füstös sárgarépaleves, skót sárgarépaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

405
sárgarépa 3 nagy db
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
újhagyma 3 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 2 dl
zöldség alaplé 1 l
habtejszín 2.5 dl
füstölt lazac 20 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint