Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réparagu indiai fűszerekkel

Réparagu indiai fűszerekkel
Réparagu indiai fűszerekkel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta rájöttem, hogy a curry és a sárgarépa milyen jó kombináció, megállíthatatlan vagyok - ahogy a receptjeimből is látszik :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barnarizs, naan illik hozzá, de szerintem szendvicsbe vagy pirítósra is tehetjük. 

Szép színes étel, ami különleges ízvilágot kölcsönöz, mégsem drága - pont a megfelelő kombináció a téli napokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és a vöröshagymákat sajtreszelőn lereszeljük.
  2. Megsózzuk, egy mély serpenyőben az olajon pároljuk őket.
  3. Mikor kicsit összeesett a répa, rányomjuk a fokhagymát, fűszerezzük, és nagy lángon sütjük kevergetve, nehogy leégjen.
  4. Nagyjából 5 perc után hozzáadjuk a paradicsomot és a vizet, mérsékeljük a lángot, és fedő alatt további 10 percig pároljuk az ételt, közben hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát is.
  5. Amikor majdnem kész, belenyomjuk a fél lime levét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

répa fűszeresen, keleti fűszerezésű répa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
sárgarépa 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
újhagyma 4 közepes db
passzírozott paradicsom 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
curry por 4 ek
gyömbérpor 3 teáskanál
kurkuma 3 teáskanál
víz 1 dl
limelé 1 fél lime-ból nyert