Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás-almás zellerleves sült zöldségekkel

Répás-almás zellerleves sült zöldségekkel
Répás-almás zellerleves sült zöldségekkel
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc levesem, mert melengető, ugyanakkor friss, nyári ízeket is eszembe juttat. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült zöldségek

  1. Vágjuk fel kisebb csíkokra az egyik répát és a zellerből két szeletet. Sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg chilipehellyel, és süssük ropogósra a sütőben.
  2. Érdemes egyúttal pirított kenyérkockákat is készíteni a sütőben.

Leves

  1. A vajon dinszteljük meg a póréhagymát egy kevés sóval és chilipehellyel. Tegyük rá a felkockázott répát és a zellert, és fedő alatt főzzük puhára annyi vízben, amennyi kb. két ujjnyira ellepi. Lehet tejszínnel is selymesíteni.
  2. Tegyük bele az almát, és pürésítsük botmixerrel. Ízesítsük szerecsendióval és borssal.
  3. Tálaljuk a sült zöldségekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 921
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répakrémleves, zellerkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

207
zeller 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
alma 1 közepes db
póréhagyma 0.5 db
chilipehely 1 kávéskanál
vaj 1 dkg
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 4 dl