Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás diós muffin

Répás diós muffin
Répás diós muffin
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában gyakran készítettem reggelire, mert gyors és finom, és még némi rostot is tartalmaz.
Megfigyeléseim szerint a tojássárgájával készült szerintem finomabb, mert kicsit omlósabb, de nincs nagy különbség, ja és a vanília aromát nem szabad kifelejteni. :)

Egyszer majd kipróbálom gázsütőbe is, de egy személyre még felesleges.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük szódabikarbónával, majd hozzá keverjük a margarint, tojást és vanília aromát is.
  2. Ha túl laza a massza, akkor tegyünk hozzá még lisztet, ha az a gond, hogy túl száraz, akkor kevés vízzel lazítsuk.
  3. Kikent bögrébe (kb. 2 dl-es méretű) tesszük a keveréket, maximum a háromnegyedéig töltve csak, utána mikróban 4-7 perc alatt 800-as fokozaton megsütjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 208
elküldve: 6
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zad9

Mióta szakács: 2012.01.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: farsang, Halloween, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikrós muffin, mikróban készült répás muffin, sárgarépás muffin dióval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katyerina
Katyerina Thu, 2015-01-08 11:28

Én csak most olvastam ezt az oldalt, mert mindig keresem a micrózható ételeket, amit gyorsan el lehet készíteni ebben a rohanó világban! Örülök, hogy ezt is megtaláltam!
A micróhoz pedig annyit: USA-ban élő 86 éves rokonunk 50 éve a micróban készít, melegít stb. A sok, interneten keringő hírekből egy kisérletet én is megcsináltam: 2 palántát ültettem 2 külön cserépbe.Az egyiket síma vízzel, a másikat micróban felforralt, és lehűtött vízzel locsoltam. A végeredmény gyönyörű virág lett a micrós vízzel locsoltból, szinte szebb, mint a másik virág, pedig állítólag el kellett volna pusztulnia! Lefényképeztem, és elküldtem ismerőseimnek, akik bedőltek a fel-fel röppenő pletykának.

zad9
zad9 / zad9 Sat, 2012-08-11 23:37

Kijavítottam a 60 dkg-ot 6-ra. Sajnos átolvasáskor a hibáimat is hajlamos vagyok átolvasni. Köszönöm az észrevételt. :)
Egyébként lehet egyeseknek sok lesz a 30 csepp édeske, tekintve, hogy nagyon édesszájú vagyok.

Lyly
Lyly / Lyly Fri, 2012-01-13 09:15

Nekem tetszik! Aki meg nem szeret mikróban sütni az ne szólja le:) lehet 1 db-t is sütőben..:D

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-01-12 10:17

És azt a kevéske jót, amit beleteszel, egy pillanat ölöd le a mikróval.
Ki kéne már nőni. Olyan, mint egy népbetegség.

Bubu46
Bubu46 Fri, 2012-01-13 07:32

Egyrészt nem nevezném "kevéske jó"-nak amit beleteszünk,mert a korszerü táplálkozás alapanyag ajánlásai szerint lehet összehozni , másrészt mi az ajánlatod 1-2 darab sütéséhez ? Én is szívesen kinőném a mikrót ,de mégsem építhetünk egy búbos kemencét !Kritikával elnyesni valamit a legkönnyebb dolog, de csak akkor korrekt, ha tudunk helyette jobbat !Gondolom én.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2012-01-13 10:57

Az ajánlatom egy-két darab sütésre az, hogy nem kell egy-két darabot sütni. Ahogyan nagyanyáink is megtanulták, hogy hétvégeken egy adagban sütöttek, és amíg tartott, tartott. Megvolt mindennek az ideje és a helye. Ma már ez nincs. Nem volt ez az eszement édesség utáni vágy, ami az elmúlt 20-30 évben felütötte a fejét és már kaja helyett is édességet eszünk. Ez itt kiváló példája ennek. Hogyan dobjunk össze valamit 5 perc alatt azért, mert nem bírunk magunkkal és ahelyet, hogy normális ételt vennénk magunkhoz, édességnek titulálva bemikrózunk valamit, hogy aztán boldogan megegyük. Ne haragudj, ez kész vicc és nem megyek el mellette szó nélkül. Ezért vagyunk itt.
És hogy jobbat tudok-e helyette? Minden jobb, mint bármilyen ételt mikróban elkészíteni. Nem kell sütit sem enni reggelire. Ugyanezeket a hozzávalókat egészen más, sokkal egészségesebb formában is be lehetne vinni egy zabkása formájában. Mikró nélkül. Édesítő sem kellene hozzá. Csak ugye ahhoz már elő kéne venni egy lábast és neki kéne állni, hogy ugyanennyi idő alatt, de egy jobb energiatartalmú és minőségű táplálékot állítsunk elő. És használni kéne az agyunkat, azért van. DE éljen a lustaság! Bocsánat, ha ehhez nem tapsikolok...Ha már annyira a korszerű táplálkozásnál tartunk, akkor azt is meg kéne tanulni, hogy a magunkat édeséggel tömés kaja helyett reggelire - legyen az bármennyire látszólag korszerűen összerakva - semmire nem vezet, leginkább jóra nem. Az elkészítés módjáról nem is beszélve.
Ezért van a kritika kedves Bubu, minden helyett van jobb. Csak lustaság és falánkság kérdése, hogy ettől mennyire nem vagyunk képesek elvonatkoztatni. Hogy mennyire van meg bennünk a tisztelet a saját testünkkel szemben és mennyire vagyunk tudatában annak, hogy mikor mit lenne helyes enni. Amint ezt a kérdéskört valaki körbejárja egy cseppet - ami nem ártana az oldalon lógó sokezer felhasználó jó részének - hamar rájönnének, hogy olyanok, mint pl. ez a "süti" a lehető legrosszabb, amit tehetnek magukkal. De nem jönnek rá. Sőt, személyes támadásnak veszik, ha valaki ki meri nyitni a száját. Semmi gond.
Én már tudom, ők még nem.

Bubu46
Bubu46 Sun, 2012-01-15 07:21

Akkor sorjában : se lusta, se falánk, se ostoba nem vagyok .Sőt, az agyamat is szoktam használni , ha már ezt felveted.Például arra, hogy figyelmesen olvasom el a hozzászólást, aminek a lényege nem a "bemikrózás" volt (egyébként tessék csak mondani ez milyen kifejezés?) , hanem egy mennyiségi kérdés . Szép életprogramot találtál magadnak (mint Móricka, akinek mindenről egy dolog jut eszébe ) csakhogy ez a fórum nem erre való.Ne készítsd el, ha nem tetszik, passz ! Senki nem igényli a tapsikolásodat olyannyira, hogy részemről befejezve. És perszen nem tartok igényt az életmód tanácsaidra sem , pláne nem kéretlenül

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-01-15 08:24

Ha nem vártál választ, akkor miért kérdéseket tettél fel az előző hozzászólásodban? Akkor legközelebb írd oda, hogy választ nem várok, a kérdés költői. Akkor nem kapsz majd "kéretlen életmód tanácsaadást". :-)
Ez a fórum egyébként épp erre való - sokminden más mellett, bármennyire is nem tetszik ez Neked. Véleményeket lehet írni, mint ahogyan Te meg alternatívákat kérdeztél. Megkaptad.
Nem utolsó sorban: nem rólad szólt a hozzászólás, de talán van oka, hogy rögtön magadra vetted. Ezt pedig már nem az én "életprogramom" megfejteni... ;-)

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-01-12 09:57

Bocsi, hogy közbeszólok, de a 60 dkg biztos 6 dkg helyesen, a többi alapanyag mennyiségét látva.
Egyébként biztos fincsi és főleg egyszerű elkészíteni.

Bubu46
Bubu46 Fri, 2012-01-13 07:35

Persze, én is gondoltam és köszönöm, hogy reagáltál.Csak az ember lánya azt várná - ha valaki receptközlésre adja a fejét , olvasná el legalább mielőtt beleröpíti a világba.

Bubu46
Bubu46 Thu, 2012-01-12 09:12

Ez nagyon egészségesnek látszik, meg is csinálom. Bár egy kicsit bizonytalan vagyok: 60 dkg sárgarépa nem kis mennyiség - így nem igazán értem az egyes számot " kb 2 dl-es bögre .." ,de ki fog derülni !
Köszönöm az ötletet, Ibolya

601
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál
zabpehely 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek
folyékony édesítőszer 30 csepp
dió 1 marék
sárgarépa 6 dkg
tojás 0.5 db
margarin 2 dkg
vaníliaaroma 5 ml
citromhéj 1 citromból nyert
szódabikarbóna 1 csipet
0 ízlés szerint