Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás muffin 3. - sajtkrémkalappal

Répás muffin 3. - sajtkrémkalappal
Répás muffin 3. - sajtkrémkalappal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mariannka barátnőm répatortája, általam muffinosítva, naranccsal megbolondítva.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Keverjük habosra a tojást a cukorral.
  2. Reszeljük le a répát, a narancs héját, és kockázzuk fel a narancs húsát.
  3. Adjuk hozzá ezeket az olajjal együtt a tojásos keverékhez.
  4. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
  5. Keverjük ezeket is a tojásos masszához.
  6. Töltsük a tésztát 12-es muffinformába, és süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztánkat.
  7. A krémhez robotgéppel keverjük egyenletes állagúra a vajat, a krémsajtot és a porcukrot.
  8. Habzsákba töltve nyomjuk a muffinok tetejére (ha nincs habzsákunk, lapátoljuk rá egyszerűen a muffinokra).

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 109
elküldve: 1
receptkönyvben: 195
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répatorta-muffin, répás muffin sajtkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wivi
Wivi Sun, 2011-05-01 14:53

 
Most sul a masodik adag es az elso fele mar el is fogyott! :)

Koszonom a receptet!

Wivi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 19:24

Imádom a répás sütiket és ez nagyon jól néz ki.Mindenképpen kipróbálom!

306
sárgarépa 250 g
tojás 2 db
finomliszt 150 g
cukor 150 g
napraforgó olaj 0.8 dl
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 tk
narancs 1 kis db
krémsajt 150 g
vaj 150 g
porcukor 50 g