Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás palacsinta padlizsános darált hússal

Répás palacsinta padlizsános darált hússal
Répás palacsinta padlizsános darált hússal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nők lapja konyha magazinban bukkantam erre a receptre egyszer, rögtön meg is jegyeztem, mivel a padlizsánt minden formában nagyon szeretem. Így hát mindenképp el akartam egyszer készíteni, kicsit átalakítva a saját ízlésemnek megfelelően. Nagyot kockáztattam, és elkészítettem annak a párizsi családnak, akiknél jelenleg au pair-ként dolgozom. Először csak megfigyeltem a hatást, majd a pozitív visszajelzések után magam is megkóstoltam, és hát nem mondom, hogy a legtutibb dolog, amit valaha ettem, de azért nagyon finom és könnyed. A palacsintákat közepes lángon kell sütni és türelemmel.
Amúgy az jutott eszembe falatozás közben, hogy a palacsinta tésztája kicsit édeskés, így akár valami könnyű édességet is lehet belőle fabrikálni, illetve számos módon variálható még a recept, mind a töltelék, mind a tészta. (Pl. cukkini?)

hozzávalók / 5 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Én fromage frais-t ettem mellé, itt azt lehet kapni, otthon nem tudom, még nem találkoztam vele. Azt hiszem, hogy natúr joghurt is passzolna hozzá tulajdonképpen helyette. 
Én még csináltam mellé répaköretet: meghámoztam a répákat, felkarikáztam, felöntöttem éppen annyi vízzel, amennyi elfedte, feltettem főni, majd amikor a víz elpárolgott, megsóztam, megszórtam petrezselyemmel és ráfacsartam egy kis citromot, majd botmixerrel éppen csak összetörtem kicsit. Nagyon jól esett mellé!!
Az eredeti recept szerint a tojás elhagyható, így babáknak is adható (1 év alatt is).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott répákat reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán, majd keverjük össze a liszttel, az egy darab tojással, a vízzel/tejjel, a curry-vel, a korianderrel és a tökmaggal. Egy nem túl sűrű palacsintatészta elérése a cél. Majd süssük ki a palacsintákat.
  2. A padlizsánokat aprítsuk fel, pirítsuk meg a kis kockákat egy kevés olívaolajon, majd keverjük hozzá a darált húst.
  3. Sózzuk, megszórhatjuk a gyömbérrel (én még meg is fehérborsoztam egy picit).
  4. Amikor már a padlizsánok megpuhultak, és krémszerűek lesznek, belekeverjük a paradicsomsűrítményt, majd levesszük a tűzről. 
  5. Hagyjuk picit hűlni, aztán ráfacsarjuk a citrom levét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta padlizsános húsos töltelékkel, sárgarépás palacsinta padlizsános hússal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
teljes kiőrlésű liszt 7 evőkanál
sárgarépa 2 kis db
curry por 1 kk
koriander 0.5 teáskanál
víz 3 dl
tojás 1 db
tökmag 1 ek
1 csipet
darált sertéshús 30 dkg
gyömbér 2 kk
citromlé 1 citromból nyert
padlizsán 2 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 10 dkg