Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás-sajtkrémes csirkemell

Répás-sajtkrémes csirkemell
Répás-sajtkrémes csirkemell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nagyon finom ez a csirkemell az enyhén édeskés-savanykás mártásban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, a reszelő durva fokán lereszeljük.

  2. A cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, rádobjuk a répát, meglocsoljuk az olajjal, a babérlevéllel fűszerezzük, és kis lángon lefedve, kb. 10-12 perc alatt puhára pároljuk. Közben ha kell, éppen csak annyi vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen.

  3. A csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, a párolódó répára dobjuk, és 4-7 percig a hús kifehéredéséig sütjük.

  4. A csirkemellet a mustárral ízesitjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot.

  5. A lisztet kb. 1,5 dl vízzel simára keverjük, a csirke sajtos-répás levéhez adjuk, és kb. 2 percig kavargatva forraljuk. A citromlével ízesítjük.


  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 683
elküldve: 5
receptkönyvben: 211
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkeragu sárgarépás-krémsajtos szószban, sajtkrémes csirkeragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Tue, 2016-03-08 11:40

Mindent beletettem a recept szerint. Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom lett.

Edentina
Edentina Tue, 2012-02-14 20:34

Már többször elkészítettem, az egyik kedvencünk!
Annyi változtatással csinálom, hogy a 2 evőkanál cukor helyett én csak egy kiskanálnyit teszek hozzá, a répa miatt így is édes. Csak egy tömlős sajtot használok a kettő helyet és a citromlét teljesen kihagyom. Mustárból viszont kicsit többet teszek.
Köszönöm a receptet, nagyon szeretjük!

395
sárgarépa 3 nagy db
cukor 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
babérlevél 2 db
csirkemell filé 500 g
mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 evőkanál
krémsajt 200 g
citromlé 2 ek