Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás süti

Répás süti
Répás süti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a finom receptre a dobré jedlo c. szlovák  újságban akadtam.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A receptben rumba áztatott mazsola (50 g) is van, de épp nem volt otthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lereszelt répához hozzáadjuk a citromlét, elkeverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Az átszitált mix - C lisztet összekeverjük a hajdina liszttel, a sütőporral, a pici sóval és a dióval.
  4. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztes diót, végül a répát, az egészet jól elkeverjük.
  5. Felverjük a tojásfehérjét, majd a óvatosan a masszához keverjük.
  6. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és mehet is a sütőbe, majd tűpróbát végzünk, ha nem ragad, akkor kész.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 895
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répás sütemény, répakocka, sárgarépás süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Sun, 2014-11-16 00:40

Kedves terranova56,
a "schar mix" egy lisztérzékenyeknek készült lisztkeverék. Dr. Schär Europa legkiemelkedöbb gyártója a gluténmentes termékeknek. Ezekszerint még nem találkoztál vele, így ha ki szeretnéd próbálni a receptet, és ha nem kell gluténmentes diétát tartanod, akkor használhatsz ugyanennyi mennyiségü "rendes" búzalisztet.
De ha rákattintottál volna a "schar mix" -re, megspóroltad volna nekem az idöt itt a válaszadásnál, és talán rájöttél volna magadtól is.
Kívánok további jó sütés fözést,
üdvözlettel Évi

terranova56
terranova56 Mon, 2014-11-17 17:03

Bocs a munkáért és az idődért, ígérem soha többet nem zavarlak. üdvözlettel: Ticcsi

cafika
Cafika / cafika Mon, 2014-11-17 18:12

Kedves Ticcsi,
nem zavartál, és nem rossz szándékkal írtam a válaszom, hanem azért, ha legközelebb ilyen eset áll fel újra, akkor 1-2 megkapod a választ a technika segítségével. Ha úgy érzed megbántottalak a soraimmal, elnézést kérek, nem volt szándékomban.
Kívánok Neked további szép estét,
üdv. Évi

374
sárgarépa 250 g
citromlé 1 fél citromból nyert
tojás 3 db
porcukor 100 g
napraforgó olaj 100 ml
schar mix 200 g
hajdinaliszt 100 g
1 csipet
sütőpor 3 kk
dió 60 g