Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répasaláta Kamillától

Répasaláta Kamillától
Répasaláta Kamillától
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvencem, mert nem kell túl sok hozzávaló, és a legtöbb alapból is megtalálható sok konyhában. Igazi ízkavalkád. A répa édessége jól illik az olívabogyók sósságához, a zöldpaprika a pikánsságot kölcsönzi, a rukkola pedig a fűszerességét adja. Más fűszer nem is kell hozzá. Ezt az adagot én egymagam megeszem, de ha előételnek szánjuk, akkor 4-5 részre is szét lehet adagolni.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

 Jól passzol sültekhez, halakhoz, grillezett vagy párolt húsokhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, és a hámozóval szeleteljük szép, vékonyra.
  2. Egy evőkanál olívaolajon kicsit megfonnyasztjuk. Ez kb 3 perc, akkor jó, ha még ropog.
  3. Amíg hűl a répa, összekockázzuk a paradicsomot, lilahagymát, zöldpaprikát. Az olívabogyókat nagyobb darabra vágjuk, és a rukkolát is csak nagyjából vágjuk össze, de egyben is lehet hagyni.
  4. Amikor a répa kihűlt, összeöntjük a zöldségeket, és a másik evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

Kedvenc répasaláta, zöldsaláta, tavaszi saláta, pikáns répasaláta, répasaláta fűszeresen,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
sárgarépa 2 közepes db
rukkola 1 dkg
paradicsom 1 közepes db
lila hagyma 0.5 közepes db
olajbogyó 2 dkg
zöldpaprika 0.5 közepes db
olívaolaj 2 ek