Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatatár

Répatatár
Répatatár
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi gasztroblogger volt. Sokszor érkeztünk úgy hozzájuk, hogy az éppen aktuális recept fotóit készítették. Nála ettem először répatatárt, ami azóta is az egyik legkedvesebb zöldséges kencém.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nagyobb társaságot várunk, és éppen hónap vége közeleg, akkor gyakran nem engedhetjük meg magunknak, hogy bélszínből óriási adag tatárt készítsünk. Vagy vegetáriánus barátok jelenlétére is számítunk, akkor jön a répatatár, ami legalább olyan ízletes, mint húsból készült társa, viszont az alapanyag beszerzése egyszerű, és előállítási költsége igazán pénztárcakímélő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított répát gyümölcscentrifugába dobjuk. Csak a szűrőben maradt rostokra lesz szükségünk! Levét félretesszük, vagy azonnal fogyasztjuk.
  2. Ha nincs ilyen gépezetünk, akkor kis lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát, óvatosan sózzuk, és kis idő múltán kinyomkodjuk.
  3. A hozzávalókat villával jól beledolgozzuk, és fél órai hűtés után már tálalhatjuk is!
  4. Ha nem aznap fogyasztjuk, a tojássárgáját el is hagyhatjuk, akkor még egy-két napig hűtőben eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 377
elküldve: 19
receptkönyvben: 530
elkészítve: 36/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

vegetáriánus tatár, zöldségtatár, különleges répakrém

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

godotravarva
godotravarva Sun, 2015-11-01 16:57

Ma nagy örömöt szereztem a lányomnak ezzel az étellel. Nagyon finom lett. Köszi a receptet!

witch
witch / witch Thu, 2015-01-29 16:37

Kedves Greti!
Szinte hihetetlen, hogy mennyire hasonlit a tatar beefsteakhez! Mi teljesen leszoktunk rola, miutan egy-ket mad cow disease vegig soport nalunk (nem talaltam magyar nevet erre a betegsegre, a marhak agyat tamadja meg) es nyers hus "fobiam" lett. Koszonom ezt a szuper kis receptet, gyakran fogunk tatarozni ezutan. Na, meg igy a repale is bekerult a dietankba, szoval ez duplan hasznos etek!
udv:witch

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-01-30 10:25

Kedves Witch!
Ugye, milyen hasonlatos! Kergemarhakór a betegség neve és sajnos nekünk is van egy ismerősünk, aki érintett volt a dologban. A felépülése során újból meg kellett tanulnia beszélni, mozogni, mindent! A répa valóban egy sokkal biztonságosabb megoldás. Valódi tatár beefsteak-et én sem készítek. A répalé, pedig a legkedvesebb italom, kevés narancs vagy almalével szuper délelőtti ital! Örülök, hogy tetszett a recept! Üdv, Gréti

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-09-26 22:40

Kedves Gréti!
Tetszik a recept, biztosan elkészítem, nekem burgonyából van tatár receptem.
Üdvözlettel,helena26

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2014-09-26 23:03

Majd küldd el vagy töltsd fel! Izgalmasan hangzik. Ezt mindenképpen ki kell próbálnod! Nagyon finom. Üdv, Gréti

Koni08
Koni08 Wed, 2014-01-29 12:50

Kedves Gréti! Csakis azon recepteket teszem a receptkönyvbe, ahol a hozzászólásoknál szerepel az "isteni" jelző. Így - bár mindenkinek más az ízlése - valószínűsíthetem, hogy biztosan nem fogok mellé az adott étellel, eddig bevált :) Azt akartam kérdezni még, hogy ha botmixeres aprítóval készítem, és nem nyomkodom ki a levét, akkor is megfelelő állagot kapok? Valamint, hogy ha ketchup helyett házi paradicsomszószt teszek bele, még úgyis finom lehet? Gondolom ezektől hígabb lesz, de akkor mivel sűríthetem?
Köszönöm a válaszodat előre is:)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2014-01-29 14:43

Szia Koni! Ha botmixerrel készíted, akkor valóban kicsit nedvesebb lesz, de szerintem egy kis vaj hozzáadásával ez megoldható. Emiatt viszont a fűszerezést ellenőrizd majd. A vaj tompítja a fűszereket. A házi paradicsomszósz pedig csak javíthat rajta!!! Üdv, Gréti

annamari67
annamari67 Mon, 2014-01-27 20:38

Fantasztikus ötlet! Azt hiszem rendszeresíteni fogom,igen igen jó lett! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-01-28 13:59

Ugye milyen jó? Olcsó, egészséges és finom, sőt elég gyorsan el is készíthető. Ritka együttállás. Örülök, hogy ízlik. Üdv, G

Peszter1
Peszter1 Tue, 2013-11-26 02:01

Nálunk 8 évestől lefelé vannak unokák és egyik sem eszi ezt a jóízű, ám nagyon markáns krémet. A felnőttek se. Az alap adag rengeteg lett, vajon mit változtassak rajt a, hogy számukra is ehetö legyen,egyedül nem bírom megenni. Több vajat bele? Segítsetek,kérlek. Köszönöm

Peszter1
Peszter1 Sun, 2014-01-26 13:55

Szia Gréta ! Értékelem az ötletet, köszönöm. Tetszenek a cikkeid, betettem a kedvencek közé. Üdv.Eszter

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-01-27 11:44

Szia Eszter! Örülök, hogy tetszenek a cikkek. Most ment ki vasárnap egy brazil ételekről szóló cikkem és ma a farsangi válogatás a burgonya-gránicával. Jó olvasgatást! Remélem sok finomsággal meg tudlak még örvendeztetni! Üdv, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2013-11-26 13:32

Szia Eszter!
Az unokáknál ki lehet próbálni még, hogy a répatatár egy részéhez plusz vajat keversz és úgy adod nekik. A többit pedig esetleg egy pitébe, quiche-be belesütöd. Egy tojás, kevés tejszín hozzáadásával elkészíted a tölteléket és az omlós tésztába öntve megsütöd. Üdv, Gréti

Mary730
Mary730 Fri, 2012-10-26 20:47

Kipróbáltam, és tényleg olyan mintha igazi húsból készült tatár lenne. Nagyon szuper, főleg, hogy így még gyerekek is megehetik (nincs benne nyers hús), és azt az 1 tojássárgáját ki is lehet hagyni.
Köszönöm a receptet.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2012-10-26 22:27

Nagyon örülök, hogy ízlett a répából készült tatár. Ha nagyobb adagot készítek belőle és valószínűleg marad majd egy kicsi, akkor én sem teszek bele tojássárgáját. A gyerkőcöknek pedig zseniális kence! Akinek ízlik kiskorában a répatatár, az felnőtt korában imádni fogja eredetiben, bélszínnel. Egészségetekre, Gréti

pitzburg
p2 / pitzburg Fri, 2012-09-28 14:11

Na és persze most már ez a répatatár is ki lesz próbálva! :)

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-09-28 13:24

Kedves Gréti!
Nagyon örülök ennek a receptnek, mert napok óta "répalé kúrán" vagyok, ugyanis nagyon szeretem!
Ki fogom próbálni a receptet, mert olyan jó lenne ha nem kellene mindig kidobálnom a maradék reszeléket.
Nagyon köszönöm és gratulálok neked a sok szuper recepthez!:)
Üdv,
Dia

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2012-09-29 01:17

Kedves Dia! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Csak a vaj mennyiségére kell odafigyelni. Az adja meg ugyanis az állagát. Ha nagyobb méretű répákat kapsz, akkor kicsit több vaj kell bele, de ezt Te úgyis fogod érezni! Jó étvágyat hozzá! Gréti

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2013-01-07 17:20

Kedves Gréti!
Elkészítettem a tatárt, isteni finom lett!!! Azt gondolom, gyakori vendég lesz nálunk, mert nagyon finom és egészségesen hasznosítható így a réparost, amit eddig centrifugáláskor kidobáltam. Én hagyma nélkül csináltam, és Wocestershire szósz helyett /ez nem volt itthon/, BBQ szószt használtam, de így is tökéletesen hasonló volt az igazi tartárhoz, hihetetlen....:)! Nagyon köszönöm, hogy felraktad ezt a jó kis receptet, ma tovább is adtam lefordítva egy olasz vegetáriánus hölgynek, /Bistecca alla tartara vegetariano/:).
Üdvözlettel,
DiaNatura

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2013-01-16 12:13

Kedves Dia!
Az ilyen visszaigazolásokért érdemes feltenni a recepteket! Nagyon örülök! Egészségetekre! Gréti

pitzburg
p2 / pitzburg Fri, 2012-09-28 14:10

Én nem dobom ki a töreket a gyümölcscentrifugából, hanem lefagyasztom és mikor főzeléket csinálok ( spenót, paradicsomos szószos dolgok) akkor ezzel lehet sűríteni. :) A színe néha fura lesz az ételnek, de nagyon finom és diétás :) Liszt helyett teljesen bevált! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2012-09-29 01:21

Micsoda jó ötlet! Én is teszek a darált húsos ételekbe reszelt répát, de a gyümölcscentrifugázás után még nem gondoltam erre, mert ilyenkor mindig répatatár lesz a rostokból. Köszi a jó kis észrevételt! Üdv, Gréti

296
sárgarépa 8 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
tojássárgája 1 db
vaj 10 dkg
mustár 4 ek
ketchup 4 ek
worcestershire-szósz 2 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint