Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta ahogy Emőke készíti

Répatorta ahogy Emőke készíti
Répatorta ahogy Emőke készíti
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rachel Allen Bake c. könyvéből származik a recept. Nagyon bevált recept. Nekem kb. 60-65 perc alatt sül meg.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Nincs répaíze a tortának, bátran ajánlom annak, aki eddig még csak szemezett vele. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy megadott méretű tepsit.
  3. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot és a finomra reszelt répát, mazsolát és a darabokra tört diót.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat és szerecsendiót. Keverjük jól össze.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe és süssük tűpróbáig. Majd hagyjuk hűlni.
  6. Krém: Keverjünk össze mindent egy keverőtálban és kenjük meg vele a tortaszelet tetejét.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 23x13 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 53 635
elküldve: 72
receptkönyvben: 965
elkészítve: 66/80
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répatorta, torta, répás desszert, mascarponekrémes répatorta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cupák
cupák / cupák Mon, 2017-04-17 08:54

Megcsináltam húsvétra, most kóstoltam meg... nem tudom, jut-e a locsolóknak is, vagy én eszem meg az egészet :D Isteni lett :)

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2016-11-06 07:19

szeretem a répatortát sütni, ennek tökéletes a répa-liszt-olaj aránya! rögtön dupla adagot csináltam, csak a cukorból maradt a 20 dkg, szerintem bőven elég bele. Inkább fűszereztem még rajta: kardamom és rum ment bele, és igen, a narancshéj a tésztába. A krémsajtba én nem szoktam még vajat tenni, viszont tettem egy fél citromot és narancsot, ez erősítette a kevesebb édes ízt benne, pikánsá teszi. Nagy kedvenc nálunk, köszi a receptet.

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2016-11-06 07:22

ja, és langyosan kenem rá a krémsajtot, így abból a felesleges nedvesség belejut a tésztába, tovább nedvesítve azt. Így aztán tényleg nem száraz-nyögvenyelős. Még másnap sem, takarás nélkül is finom maradt! Igazi Karácsonyt idéző süti.

BarbaraSzollosi
BarbaraSzollosi Mon, 2014-09-15 08:58

Kedves Emoke! Eloszor is szeretnem megkoszonni ezt az isteni receptet! En Angliaban elek es itt a repatorta nagyon kozkedvelt. Megkostolta az egyik angol ismerosom aki foszakacs volt egy 5 csillagos hotelbe es azt mondta h ez a legjobb repatorta amit valaha is kostolt. Gondoltam megosztom az elismerest mert teged is illet. Ez a kedvenc receptem. Meg csak egy eve sutogetek es ez a recept sok onbizalmat adott . Koszonom meg egyszer ! Puszi, Barbi

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Mon, 2014-09-15 09:34

Kedves Barbi! Nagyon kedves vagy, köszönöm! :) Nem saját recept, de tényleg nagyon-nagyon jó és szeretjük mi is mindannyian! :) Örülök, hogy ízlett!! puszi, Emőke

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sun, 2014-05-11 18:28

Kedves Emőke! Elkészítettem a sütidet egy olyan kedves ismerősömnek, (és a vendégeinek) aki nem nagyon eszik sok cukrot, és lisztet. A következő változtatásokkal: csak 10dkg. cukrot tettem a tésztába, és a fele lisztet. A többi lisztet darált dióval pótoltam. Valamint a tésztába is tettem egy narancs reszelt héját. A krémbe pedig csak egy pici édesítőt a cukor helyett. Sajnos én nem ettem, belőle, de amikor sült isteni illata volt, és mikor kivettem, gyönyörű színe. A lényeg, hogy azt mondta az ismerősöm, isteni volt, és a vendégei is agyon dicsérték. Most jövök én. :-) A héten magamnak is megsütöm. Alig várom, hogy én is egyek belőle.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2014-05-11 18:35

Kedves Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy sikerült egészségesebben elkészíteni!! És örülök, hogy ízlett az ismerősödnek is. :) Remélem Neked is fog! :) üdv. Emőke

highlight
highlight Mon, 2014-04-14 13:14

Én szintén munka után dobtam össze.. :) Nagyon gyors és nagyon finom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a répatorta. Ez egy nagyon eltalált recept!

ZiziBaba
ZiziBaba Thu, 2014-02-20 14:00

Kedves Emőke!
Zseniális,
Hétfőn este munka után összedobtam (mivel botor módon túl sok sárgarépát vettem és a hétvégi főzöcskézés nem emésztette fel a készleteket). A liszt egy részét (kb az 1/3-át) én darált dióval helyettesítettem, ajánlom mindenkinek!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Sun, 2013-12-08 15:24

Kedves Emőke!
Elkészítettem a répatortát! Pár perce sült ki, isteni karácsonyi illat kavarog a lakásban. Annak ellenére, hogy a családom összes tagja imádja ezt a tortát, most először készítettem el. Rögtön dupláztam az adagot, kivétel a cukrot, mert azt én egy kicsit sokalltam benne. Viszont a dióból többet tettem bele és a narancshéját én a tésztájához kevertem inkább. Mennyei lett! :) Köszönöm a receptet! Szép napot! Monique

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2013-12-08 17:52

Kedves Monique! Örülök és köszönöm a visszajelzést. :) A cukorból szerencsére bármikor bármennyit vissza lehet venni. :)) üdv. Emőke

sfd
sfd Thu, 2013-04-25 10:26

Kedves Emőke! Ritkán dicsérek meg receptet, de ez telitalálat. Egy baj van vele, nem lehet neki ellenállni :)

bohemelet
bohemelet Tue, 2013-04-16 15:30

Köszönöm. A répatortát már annyiszor ki akartam próbálni, de valahogy mindig elmaradt, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá, na de majd most! :)

huamar
huamar Sat, 2013-04-06 22:36

Kedves Emőke!

Holnap szeretném elkészíteni ezt a sütit, de megakadtam a tepsi méreténél. Tényleg ennyire pici (23X13 cm) tepsiben kell sütni? Hány szelet van ebből?

Üdv, A.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2013-04-07 07:25

Kedves Huamar! Ez nem nagy torta, amint összekevered a hozzávalókat fogod látni mekkora méretű tepsire van szükséged. Lehet sütni kapcsos tortaformában is (kb. 18-20 cm-s formájúban). De akár muffinformában is. (Én néha egy 30x20-as tepsiben sütöm, akkor olyan "magas", mint ahogy a képen látod) Remélem tudtam segíteni! üdv. E.

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-03-09 15:36

Kedves Emőke!
Elmentettem a receptedet, ki fogom próbálni, mivel nagyon szeretek új dolgokkal,
ízekkel kísérletezni.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sat, 2013-03-09 20:05

Kedves Adél! Örülök és remélem ízleni fog. A mi családunk nagyon szereti. :) üdv. E.

633
tojás 2 db
olívaolaj 140 ml
barna cukor 200 g
sárgarépa 300 g
mazsola 100 g
dió 75 g
finomliszt 180 g
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 tk
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
krémsajt 250 g
vaj 50 g
vanília kivonat 1 teáskanál
porcukor 100 g
narancshéj 1 narancsból nyert