Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta citromos mázzal

Répatorta citromos mázzal
Répatorta citromos mázzal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen szemezgettem már a répatortával, de valahogy nem volt bizodalmam benn. Sütemény és répa? Na ebből mi lesz...de aztán egy vasárnap rászántam magam és nekiláttam. Már az illat is kellemes volt, ami sütés közben belengte a konyhát. Az ízben pedig kellemesen csalódtam. Nem érződik ki benne a répa íze, pikáns összhangot alkotnak a dióval és a fűszerkeverékkel, valamint a citromos mázzal. A fiam  nem győzött enni belőle, a férjem viszont köszönte szépen, de nem nyúl Ő:-) Aztán egyszer csak mégis megkóstolta, azóta szívesen eszi. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Ezt a tortát csak ajánlani tudom. Ha beleharapunk, egy nagyon kellemes ízvilág tárul elénk, és egyáltalán nem harsog benne a répa íze, nem kell tőle megijedni. Érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót ledaráljuk, a répát pedig megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Kimérjük egy tálban a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, a fűszerkeveréket, és fakanállal összekeverjük.
  3. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, az olajat, beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a tejfölt.
  4. Jöhet bele a répa és a dió, majd az egészet egynemű masszává kavarjuk.
  5. Egy margarinnal kikent és kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
  6. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a mázat a tetejére. Ehhez a tojásfehérjét a fél citrom reszelt héjával és levével, valamint a porcukorral fényes fehérre kavarjuk.
  7. A kihűlt tésztára rákenjük a mázat, majd lehet díszíteni, és a hűtőben dermedni hagyjuk egy kicsit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 568
elküldve: 16
receptkönyvben: 209
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos répatorta, diós répatorta, répatorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett79
Anett79 Sun, 2018-09-30 08:16

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy ehhez a recepthez mekkora átmérőjű tortaformát használsz?

swed
swed / swed Mon, 2015-12-07 16:53

Sokadszor készítem, még mindig isteni :) Most kapott egy kis narancs héjat is, meg egy fél tábla csokit apró darabokba vágva...nem ártott neki! :)

Timurci
Timurci Sun, 2013-04-14 13:19

Ez valami isteni!!!!! Köszönöm szépen a receptet, igazi kedvencünk lett. :)

peg
peg Sat, 2012-03-10 13:28

Szia, nekem is jól sikerült maga a tészta, viszont a mázzal valamit elhibáztam. Kicsit sem volt olyan mint a képen látható volt :(. Szétfolyt áttetsző mivoltában :)valami ötleted van erre?Köszi a választ előre is.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sat, 2012-03-10 18:36

Szia peg!
Valószínűleg sok volt a citromlé a tojásfehérjéhez képest. Én is jártam már úgy egyszer, s kénytelen voltam még plusz porcukorral kicsit feltuningolni a dolgot. Persze amikor már a tortán van, akkor nem sokat lehet tenni. De ha az íze bejött nektek, akkor legközelebb majd már a mázzal sem lesz semmi gond:-)

zsube
zsube Wed, 2012-02-08 10:50

Szióka
Megcsináltam tegnap, a répatortádat nagyon nagyon finom lett, ugyan a gyerekeknek azt mondtam mézeskalács torta, mert a répa szó hallatán biztos nem ették volna meg :) de így befalták szinte az egészet :) köszi a receptet!
Zsuzsi

siklitimi
siklitimi / siklitimi Wed, 2012-02-08 13:46

Szia!
A cél szentesíti az eszközt:-)))Örülök, hogy ízlett az álcázott torta. Az én férjem is sokáig ózkodott a megkóstolástól, és éppen azért, mert tudta, hogy répából készül. Aztán egyszer csak megkóstolta, azóta szereti Ő is:-))

923
finomliszt 16 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 12 dkg
dió 8 dkg
sárgarépa 12 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 15 dkg