Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta era konyhájából

Répatorta era konyhájából
Répatorta era konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve ettem először répatortát, de míg nem kóstoltam, nem gondoltam, hogy ennyire finom. Így húsvétra elkészítettem 2 darabot, egyet elajándékoztam, de még finomabb lett, mint amit régen ettem. A tortaforma nem túl nagy, 22 cm, ne számítsunk nagy tortára. Elég sokáig kell sütni.

hozzávalók / 6 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajat és a tojásokat elkeverjük habverővel, hozzátesszük a nádcukrot, keverjük, míg elolvad. Belecsavarjuk a citromlevet, citromhéjat, csipet sót, és elkeverjük benne a reszelt répát.
  2. A diót és a mandulát összekeverjük, beletesszük a sütőport, majd a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Egy 22 cm tortaformába rakjuk, melyet sütőpapírral kibélelünk, és 170 C fokos sütőbe tesszük (hőlégkeveréses), 10 perc múlva 160 C fokra állítjuk, és kb. 50 percig sütjük.
  4. Tűpróbát azért csináljunk, mert elég sűrű tészta, 10 percig a formában hagyjuk kihűlni, majd utána vegyük ki. Csak ha teljesen kihűlt, akkor rakjuk rá a krémet.
  5. A mázhoz simára keverjük a 25 dkg krémsajtot, a cukrot és a citromlevet, és rákenjük. Díszíthetjük tojáscukorral, reszelt lime, narancs, citrom héjával, aprított pisztáciával, kinek mi tetszik.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

era

Mióta szakács: 2013.09.03.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépa-torta, krémsajtos répatorta liszt nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

764
tojás 4 db
nádcukor 15 dkg
mandula 20 dkg
dió 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
sárgarépa 30 dkg
sütőpor 2 teáskanál
olívaolaj 1.5 dl
krémsajt 25 dkg
cukor 1 csapott ek
citromlé 1 ek