Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából

Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából
Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor ezt a receptet kaptam, még álmélkodva és kicsit szörnyülködve hallgattuk, hogy répát tesznek a sütibe! Azóta persze nagy kedvencünkké vált, és nem véletlenül: nagyon finom, szaftos édesség.

Az eredeti receptben csészével voltak megadva a mennyiségek, ami maximum 2 dl-es bögrét jelent. Nekem egyszerűbb a hagyományos súlyokkal dolgozni, így megadom mind a kettőt: mindenki kedve szerint méregetheti a hozzávalókat.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

A tetejére lehet egyszerűen olvasztott csokit is kenni, ha valaki nem szereti a citrommázat - úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A narancsból nyert lével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
  2. A vajat az egész tojásokkal és a cukorral kikeverjük.
  3. Az összes hozzávalóval együtt összekeverjük.
  4. A tortaformát (vagy kuglófformát) kikenjük és a masszát elsimítjuk benne.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.

A tetejére

  1. A citrommázhoz a porcukrot alaposan összekeverjük a citromlével és a vízzel.
  2. A kihűlt tortára rácsurgatjuk: a közepére kezdjük önteni a mázat, és hagyjuk, hogy szépen elterüljön, lefolyjon az oldalán. Akkor jó az állaga, ha inkább sűrű és lassan terül szét a sütin.
  3. Hagyjuk a mázat megszikkadni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 11 520
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-rumos répás süti, répatorta kókusszal, naranccsal és rummal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csonkaattilane
csonkaattilane Wed, 2015-03-25 21:40

Nagyon finom a sárgarépás süti! Most fagyival, vagy jégkrémmel fogom megpróbálni.

Koni08
Koni08 Mon, 2015-03-09 13:38

végre valaki nem naprafogóolajat tesz bele, hanem azt, amit kell!! biztos nagyon finom ;)

kyamate
kyamate Wed, 2015-03-04 11:11

Nagyon finom. Csalàdom férfitagjai gyanakodva kozelitették ( sutemeny és répa ???!!!), de mindenkinek izlett.
Csak ajànlani tudom mindenkinek!
Koszonom a receptet.

macska11
Sylvia / macska11 Wed, 2015-03-04 20:58

Nálunk is amíg csak hallomásból ismerték, mindig leszavazták, hogy pfúj, répa !!! Aztán mikor közelebbről megismerkedtek vele, már nem volt egy rossz szavuk sem ... sőt :D
Nagyon örülök, hogy sikered volt vele !

684
vaj 15 dkg
cukor 2 bögre
tojás 3 db
finomliszt 2 bögre
narancslé 1 narancsból nyert
sárgarépa 30 dkg
dió 10 dkg
mazsola 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
rum 0.25 dl
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 2 kávéskanál
fahéj 2 kávéskanál
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 20 dkg
citromlé 3 ek
víz 2 ek