Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta gluténérzékenyeknek

Répatorta gluténérzékenyeknek
Répatorta gluténérzékenyeknek
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor nézegettem már a répatorta recepjeit, de nekem mindig variálnom kell valamit. A párom lisztérzékeny, ezért tettem egy próbát, hogy milyen lehet riszliszttel ez a torta. Épp nem volt a fejemben a répatorta recepteje, így gondoltam alkotok egy saját egyszerű receptet. Nagyon jól sikerült, és a párom 1 nap alatt az egészet megette annyira ízlett neki.Többször is megsütöttem már, tejcsokival és teljes kiörlésű liszttel is nagyon finom. De volt már olyan, hogy a pudingra reszeltem még fehércsokit, és az oldalára reszelt mandulapelyheket ragasztottam, hogy mutatósabb legyen.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit és a répát sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, majd a cukrot lassanként hozzáadva jó keményre verjük a tojásfehérjét. Utánna a sárgákat is apránként hozzákeverjük. A liszetet a sütőporral elkeverjük.
  3. 1  maréknyi reszelt répát kicsavarunk (a levet külön pohárba gyűjtjük, és a sütés végeztével megisszuk :) ), és a tojásos masszára szórjuk, majd 1 kanál csokireszléket és egy kanál lisztet is szétszórunk a masszán.Összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy a legkevésbé törjük össze a habot.
  4. A 4. pontot addig ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. 3,5 dl tejjel és tetszés szerinti cukorral megfőzzük a pudingot. 10-15 percet hűlni hagyjuk, és néha megkevergetjük.
  7. Amikor a torta megsült, 10-15 percig hűlni hagyjuk, és megkenjük a pudinggal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 166
elküldve: 12
receptkönyvben: 237
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jasminie

Mióta szakács: 2012.02.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes répatorta, répatorta csokimázzal, rizslisztes répatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zkjudit
zkjudit Tue, 2015-05-19 13:16

A kislányom gluténérzékeny és egyébként sem ette meg a répatortát. Gondoltam teszek egy próbát mégis ezzel a recepttel. Imádta!! Rögtön elfogyott, másnap keresték, van - e még belőle. Köszönöm ezt a nagyszerű receptet!

179
rizsliszt 100 g
cukor 80 g
sütőpor 6 g
sárgarépa 350 g
tojás 6 db
étcsokoládé 10 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl